{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '1134' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Esti in cautare de locuri de munca in Romania? Pe Infomunca gasesti ultimele locuri de munca. Intra acum si descopera ce angajari fac marile companii!

In Romania, concurenta pentru locuri de munca este mare, iar salariile sunt relativ scazute, ca urmare a crizei financiare globale.
Guvernul roman doreste sa atraga afaceri externe pentru a stabiliza tara, si incurajeaza companiile care incearca sa investeasca in piata est-europeana.
Romania este o tara cu potential economic partial neexplorat. Zone mari ale tarii sunt inca subdezvoltate sau dedicate agiculturii. Totusi, datorita frumusetii sale naturale, si a multitudinii de atractii culturale, in Romania se subliniaza o industrie a turismului, deschisa pentru dezvoltare si investitii, ceea ce inseamna posibili-tati de locuri de munca noi.

Alte sectoarele in care se pot gasi locuri de munca in Roma-nia sunt resursele si sectorul energetic, sectorul industrial si industria producatoare.
De asemenea, tara are un sector al serviciilor formidabil, cu potential de crestere si o cerere pentru persoane calificate, cu experienta necesara in domeniul finantelor, servicii de afaceri si retail.
In ultima perioada, s-a inregistrat o crestere in domeniul resurselor umane.
Ca si tipuri de an-gajatori, in Romania, sunt companiile multinationale, companii de stat cu sau fara profit, companii private si ONG. Printre cele mai mari si importante companii din Romania se numara OMV Petrom SA, Kaufland Romania, GDF Suez Energy, Mobexpert, Bitdefender, Dedeman, Romstal, Dacia, Petrom si Rompetrol.
Cel mai mare partener comercial al tarii este Germania iar exporturile cheie din Romania includ autoturisme, piese auto, petrol rafinat si anvelope de cauciuc.
Cei care doresc sa lucreze in afara unui mediu corporatist, pot lua in considerare joburi din sectorul ONG-urilor sau predarea.
Cei care prezinta certificari IT sunt foarte apreciati in lume afacerilor romanesti. Fluenta in limba engleza, italiana, franceza sau germana sunt, de asemenea, valoroase, iar cei care cunosc una sau mai multe dintre acest limbi, vor avea sanse de angajare mai mari.
Conform datelor furnizate de Balanta Fortei de Munca, la inceputul anului 2015, in Ro-mania, populatia activa civila este de 8.910.000 de persoane, ceea ce reprezinta 44% din populatia totala a tarii.
Cei mai multi salariati sunt in sectorul serviciilor, urmat de domeniul industriei si constructii.
In ceea ce priveste Rata Somajului, Institutul National de Statistica, a furnizat urmatoarele date: in luna decembrie a anului 2015, aceasta a fost de 6.7%.
Cea mai mare rata a somajului a fost inregistrata in Regiunea Sud-Vest, cu un procent de 7.9% si Regiunea Sud-Muntenia cu 6.8%.
In schimb, cea mai mica rata a somajului, asa cum probabil era de asteptat s-a inregistrat in Bucuresti – 1.6% si Regiunea Vest – 3.4%
Cele 8 regiuni ad-ministrative ale Romaniei, ofera in functie de pozitie si structura economica diferita particularitati, cu rol hotarator in dezvoltarea lor. Astfel,  in regiunea Nord-Est si Sud-Vest exista o pondere mare a populatiei angrenata in activitatile agricole. Populatia activa este majoritara in special in in-dustrie si constructii in regiunile Centru si Vest, iar in servicii, cei mai multi angajati se regasesc in regiunile Centru, Vest si Bucuresti-Ilfov.
Conform ANOFM, si a in-formatiilor furnizate in decembrie 2015, numeroase locuri de munca (posturi vacante) se regasesc pe urmatoarele ocupatii: muncitori necalificati in in-dustria confectiilor, lucratori comerciali, muncitori necalificati pentru asamblarea, mutarea pieselor, manipulanti marfa, agenti de securitate, soferi autocamion, confectioner-asamblor articole din tex-tile, soferi autoturisme.

In topul celor mai cautate (de catre cei care isi cauta un loc de munca) 10 profesii din Romania, se inscriu urmatoarele:

  1. Muncitori necalificati în industria prelucratoare, neclasificati in grupele de baza anteri-oare
  2. Soferi de autocamioane și masini de mare tonaj
  3. Muncitori necalificati in constructii de locuinte
  4. Manipulatori de marfa
  5. Comercianti
  6. Asistenti vanzare in magazine
  7. Constructori și montatori de structuri metalice
  8. Agenti de vanzari
  9. Soferi de autoturisme și camionete
  10. Functionari evidenta stocurilor