Jobs per Countries

See the jobs groupped per countries

Selected: {{jsPrefilter.selectedItems.length}}

Locuri de muncă pe ţări

Indiferent dacă v-aţi cheltuit ultimii bani din salariu şi nu vă mai ajungeţi cu cheltuielile sau sunteţi îngrijoraţi de locul dvs. de muncă actual şi aveţi nevoie de o respiraţie proaspătă, de aer străin, munca în străinătate este o modalitate foarte bună de a câstiga mai mult decât doar bani.

Lista avantajelor este practic nesfârşită: orizonturi extinse, noi abilităţi, independenţă îmbunătăţită, noi prietenii (şi relaţii de afaceri), o nouă limbă învăţată şi un impuls pentru a vă duce visurile legate de job şi carieră la nivelul următor. Veţi avea parte de multă distracţie în depăşirea noilor provocări, deoarece munca în străinătate nu se va simţi doar ca şi muncă; mai degrabă, va fi ca o aventură plătită.

Ce paşi trebuie să urmaţi pentru a găsi un loc de muncă în străinătate?

PASUL 1: Alegeţi o locaţie/ţară

Lumea este un loc mare şi oferă numeroase potenţiale locuri de muncă pe care le puteţi accesa. Hotărâţi în ce ţară din cele enumerate mai sus v-ar plăcea să lucraţi, şi accesaţi joburile disponibile.

PASUL 2: Alegeţi locul de muncă care vi se potriveste

La fel de diverse ca ţările în care vă puteţi angaja, sunt tipurile de locuri de muncă pe care le puteţi aborda în străinătate.

În principiu, puteţi avea orice job, aşa că vă recomandăm să vă concentraţi asupra unui job care vă interesează cu adevărat sau care se va dovedi benefic pentru ceea ce doriţi să faceţi mai târziu în viaţă. Obţinerea unui loc de muncă în străinătate nu înseamnă un angajament pe tot parcursul vieţii şi nu trebuie neapărat să vă pregătiţi pentru o carieră de o viaţă.

Dacă nu sunteţi sigur ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate, pe Infomunca veţi găşi zeci de oportunităţi de angajare şi companii care oferă joburi în străinătate.

PASUL 3: Înţelegeţi salariile şi celelalte costuri

Un lucru bun de ţinut minte încă de la Pasul 1: cel mai mare cost potenţial al muncii dvs. în străinătate este preţul transportului pentru a ajunge acolo şi cheltuielile de cazare, odată ce vă hotărâţi să rămâneţi. Asiguraţi-vă că luaţi în calcul în bugetul dvs şi costurile de transport, mai ales dacă vă gândiţi la o plasare mai scurtă şi căutaţi ce angajatori vor acoperi această cheltuială.

Salariile diferă foarte mult pentru locurile de muncă în străinătate, la fel ca şi pentru locurile de muncă din ţară, în funcţie de domeniu, companie, experienţa dvs. şi locaţia jobului. Cele mai multe locuri de muncă în străinătate vor oferi pe lângă salariu, hrană şi cazare.

De asemenea, ţineţi cont de economia globală atunci când decideţi unde şi de ce doriţi să vă găsiţi un loc de muncă în străinătate. Luaţi în considerare costul vieţii în ţara aleasă, precum şi salariile oferite. Acordaţi atenţie monedelor şi costurilor medii de trăi din ţara dvs. de interes.

Decideţi dacă sunteţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate pentru a vă mări contul de economii, un job care imprimă o decizie temporară sau dacă sunteţi mai degrabă, interesat de experienţa unui loc de muncă şi de o experienţă de viaţă nouă.

Experienţa de care veţi avea parte odată cu un job în străinătate, nu este ca alte experienţe de călătorie pe care le-aţi avut înainte. Aceasta vă va oferi şansa de a forma relaţii de lungă durată cu persoane din alte ţări, de a vedea cum funcţionează sistemul economic şi de a învăţa lucruri pe care nu le-aţi fi învăţat în mod normal în propria ţară.

Lucrând într-o altă ţară şi nu doar vizitând-o, vă permite să vă bucuraţi cu adevărat de cultura sa şi să îmbrăţişaţi fiecare aspect al acesteia.