{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '508' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

De ce ingineria este atât de importantă?

Când spunem inginerie, ne referim la rezolvarea problemelor folosind abilităţi tehnice şi practice de specialitate. Este vorba despre matematică, ştiinţă, cercetare, prototipuri, proiectare, întreţinere şi producţie.

Fiecare industrie şi fiecare domeniu al societăţii depind de munca precisă şi eficientă a inginerilor. Aceşti angajaţi oferă soluţii tehnologice pentru problemele şi ideile care afectează fiecare zonă a vieţii noastre. Ei proiectează, fabrică şi întreţin aproape tot ceea ce folosesc oamenii şi industriile, de la calculatoare, nave spaţiale şi bărci până la clădiri şi reactoare chimice. Progresele tehnologice nu s-ar întâmpla niciodată fără ingineri. În consecinţă, oamenii care lucrează în acest sector sunt foarte importanţi în dezvoltarea viitorului societăţii noastre.

De ce există atât de multe ramuri diferite de inginerie?

Există atât de multe domenii de inginerie şi locuri de muncă în inginerie în care vă puteţi angaja; cu toate acestea, majoritatea inginerilor aleg să se specializeze doar în unul, cum ar fi chimic, auto sau robotică. Carierele în inginerie sunt în continuă evoluţie, fiind dezvoltate tot timpul noi procese şi tehnologii. Acest lucru permite inginerilor să îşi găsească uşor locuri de muncă şi să reacţioneze la noi probleme şi provocări.

Joburile în inginerie sunt de obicei variate în ceea ce privesc responsabilităţile de serviciu, dar şi salariile. În calitate de inginer aţi putea lucra într-un birou, într-un laborator, pe o platformă de petrol în mijlocul oceanului, într-o fabrică sau chiar în spaţiul cosmic.

Fiecare ramură a ingineriei necesită profesionişti cu seturi de calificări foarte specifice. Cu toate acestea, fiecare zonă din acest sector este foarte complexă, în consecinţă, toţi inginerii trebuie să aibă abilităţi matematice puternice, logică şi capacitatea de a face faţa provocărilor intelectuale şi practice. Dacă aceste lucruri vă caracterizează, aţi putea fi candidatul potrivit pentru un job în acest domeniu.

Mulţi ingineri au o varietate de abilităţi tehnice; cu toate acestea, mulţi aleg să se specializeze într-un anumit tip de funcţie tehnică, cum ar fi:

  • Proiectare
  • Cercetare şi dezvoltare
  • Producţie
  • Instalare şi întreţinere
  • Siguranţa şi asigurarea calităţii

Mai mult, după cum s-a discutat mai sus, majoritatea inginerilor tind să selecteze o zonă de expertiză de inginerie şi să-şi dezvolte cariera în acea zonă.

Domeniul ingineriei cuprinde un număr mare de oportunităţi de angajare. Am selectat o listă de locuri de muncă în inginerie care sperăm să vă ajute să stabiliţi dacă cariera este potrivită sau nu pentru dvs.

Acest grup divers de cariere acoperă toţi profesioniştii implicaţi în inginerie, fie că vorbim despre ingineri în construcţii, ingineri în electrică şi mecanică sau ingineri în automobile. Aceste cariere în general vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii prin inovaţii în tehnologie, ştiinţe ale sănătăţii sau sisteme informatice şi de telecomunicaţii. Printre sutele de locuri de muncă din această categorie, veţi găsi: locuri de muncă pentru ingineri mecanici, locuri de muncă inginer programator, joburi pentru electricieni sau operatori etc.

Locuri de muncă în inginerie

Joburile în domeniul inginerie includ o mare varietate de poziţii, toate concentrate pe matematică, tehnologie şi cercetare. Joburile în domeniul ingineriei includ toate tipurile de ingineri tehnici, fizici, electrici sau alţii şi rolurile asociate acestora.

Dacă sunteţi pregătit pentru un nou job în inginerie, răsfoiţi locurile de muncă de pe Infomunca şi aruncaţi o privire la locaţiile în care puteţi găsi un astfel de job. De asemenea, puteţi să aruncaţi o privire la profilurile angajatorilor sau la diferite tipuri de carieră. Indiferent de tipul de loc de muncă în inginerie pe care îl căutaţi, îl veţi găsi pe Infomunca.