{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '18' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Locuri de muncă în Institutii/profesii liberale

Dacă visați la o carieră flexibilă sau un loc de muncă în care puteți să lucrați întotdeauna în propriile voastre condiții, din orice locație vă doriți, atunci o profesie liberală sau o activitate independentă ar putea fi perfectă pentru voi. Iar faptul că o faceți pe cont propriu nu este la fel de înfricoșător cum pare, mai ales dacă vă asigurați că faceți ceva care vi se potrivește cu adevărat.

Ce inseamnă profesie liberală?

Potrivit Codului Fiscal, profesiile liberale sunt ”acele ocupații exercitate pe cont propriu de persoane fizice, potrivit actelor normative speciale care reglementează organizarea și exercitarea profesiei respective”.

Profesia liberală se referă la o activitate în care o persoană lucrează pe cont propriu în loc să muncească pentru un angajator in baza unui contract de munca. O persoană care desfășoară o activitate independentă își castigă venitul prin desfăsurarea unor operațiuni profitabile, pe care le operează direct. Persoanele care desfăsoară activităti independente pot fi avocați, traducători, arhitecti, auditori, etc.

A fi o persoană care desfăsoară o activitate independentă este o situație diferită de a fi pur și simplu proprietarul unei afaceri. Proprietarul unei afaceri este cineva care deține o companie, dar nu se implică neapărat în activitatea zilnică a companiei. În schimb, o persoană care desfăsoară o activitate independentă deține propria sa activitate, fiind de asemenea, principalul său singurul operator. Mai mult, în cazul unui lucrător independent, din punct de vedere financiar, există adesea implicații diferite legate de impozitare, în comparație cu angajații obișnuiți sau cu proprietarii unor întreprinderi. Desi sunt foarte asemanatoare, profesiile liberale sunt diferite fata de PFA –uri.

Visul multor români este să detină propria afacere și să fie responsabili de viața lor profesională. Flexibilitatea de a-și organiza orele de lucru, de a determina cât de mult-sau de cât de puțin să lucreze și libertatea de a munci după propriile reguli, este extrem de atrăgătoare. Provocarea și mai mare constă în găsirea unei ocupații care să indeplinească criteriile, preferințele personale, oferind în același timp, venitul necesar unui trai decent.

Sfaturi pentru cei care își doresc un job în acest domeniu

Fiți pasionați - Dacă nu sunteți implicat emoțional în ceea ce faceți, cel mai probabil veți face o greseală (și poate vă va costa pe termen lung).

Fiți corecți - indiferent de cât de experimentat sunteți, nu fiți niciodată tentați să ieșiți în afara pieței. Dar amintiți-vă că există o diferentă între a avea tarife rezonabile și a fi sub prețul pieței.

Nu uitați de competiție - veți avea deseori de luptat împotriva întreprinderilor, cu bugete mai mari. Fiți foarte atenți la ceea ce fac acestea și invătati de la ele.

Reclamă - Folosiți orice ocazie pentru a vă face cunoscuți. Chiar și ceva mic precum câteva postări pe retelele de socializare, v-ar putea ajuta să vă faceți reclamă și vă va ajuta să atrageți clienți noi.

Aveți răbdare - poate durează un timp până când funcționează mică voastră afacere, dar asta nu inseamnă că trebuie să renunțați. Roma nu a fost construită într-o zi (și nici afacerea voastră).

Fiți pozitivi - Munciți din greu, fiți inteligenți și credeți în voi înșivă. Uneori, mentalitatea voastră este de fapt cea mai valoroasă armă.

Chiar dacă într-o activitate de tip independentă, lucrurile stau puțin diferit față de un job la birou în cadrul unei companii, de exemplu, aceasta presupune dedicare, timp și bineînțeles, un set optim de abilități pentru a reuși. Partea frumoasă este că, vă puteți alege domeniul în care să desfășurați o astfel de activitate, in functie de competențele și atu-urile pe care le-ati dobândit.