{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '347' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Locuri de muncă în IT şi Telecom

IT

Dacă credeţi că tot ceea ce puteţi face cu o diplomă în tehnologia informaţiei (IT) are de a face cu programarea calculatoarelor, gândiţi-vă din nou. O carieră în acest domeniu vă permite să vă folosiţi toate abilităţile şi chiar să vă dezvoltaţi altele noi.

Cu o carieră în IT, veţi petrece timpul planificând, coordonând, determinând şi dirijând toate activităţile legate de calculator într-o companie. Dacă pasiunea voastră este să scrieţi cod, vă puteţi specializa în programare. Dacă vreţi să ajungeţi acolo unde afacerea întâlneşte tehnologia, vei descoperi că puteţi prospera ca un product owner sau business analyst. Indiferent unde se intersectează interesele şi talentele voastre, există un loc pentru fiecare în IT.

Ce aptitudini caută angajatorii în domeniul IT?

Unele companii caută în viitorii angajaţi, abilităţi previzibile, cum ar fi cunoaşterea unor limbaje de programare ( eg. C#, Java, C++ sau JavaScript), iar altele au mai multe cerinţe surprinzătoare. Recrutorii din domeniul IT caută creativitate, abilitatea de a fi autocritic şi capacitatea de a-şi ajuta colegii (şi de a munci în echipă). Acestea pot fi clasificate ca fiind abilităţi “soft”, care pot fi definite ca abilităţi care nu sunt tehnice, specializate sau specifice pentru acel loc de muncă; acestea sunt adesea legate de modul în care vă raportaţi la alte persoane, deci există o suprapunere considerabilă cu ceea ce oamenii numesc adesea abilităţi "interpersonale" sau "umane".

Alte abilităţi apreciate sunt: abilitatea de a comunica în mod clar, abilitatea de a gestiona proiecte complicate în diferite etape şi termene limita şi abilitatea de a gestiona bugetele şi nevoile colegilor din alte departamente.

Tehnologia informaţiei este un domeniu în creştere. În IT, există o multitudine de oportunităţi de joburi la care puteţi aplica: de la joburi de programare şi gestionare de baze de date la furnizarea de suport tehnic general, există joburi cu multe domenii de interes şi multe niveluri de expertiză.

Multitudinea de locuri de muncă disponibile înseamnă că angajatorii caută abilităţi diferite si specifice atunci când angajează.

Telecom

Simplul fapt că lumea se îndreaptă înspre o reţea de dispozitive interconectate (în țările dezvoltate rata de adopție a unui telefon smart trece de 50% ), ar trebui să vă ofere motivul principal pentru a vă dori să lucraţi într-unul dintre cele mai “de viitor” domenii - Telecomunicaţii.

Domeniul Telecom acoperă totul, de la apeluri vocale, mesaje text, e-mail, până la imagini şi streaming video. Evoluţia acestui domeniu atrage după sine o cerere uriaşă de angajaţi calificaţi pentru a facilita această creştere în cel mai eficient mod posibil.

Ce aptitudini caută angajatorii în domeniul Telecom?

Printre cele mai căutate competenţe în domeniul telecomunicaţiilor de către angajatori, se numără:

1. Abilitatea de a administra routere, switch-uri, gateway-uri şi supravegherea infrastructurii de telecomunicaţii, inclusiv reţeaua WAN şi reţeaua locală (LAN), precum şi LAN-urile fără fir.

2. Abilităţi de cablare, inclusiv familiarizarea cu standardele de cablare din ETSI, TIA şi EIA, precum şi familiarizarea cu Codul Electric Naţional.

3. Practici bune de documentare. Pe măsură ce reţelele sunt proiectate şi implementate, angajatorii doresc ingineri care pot documenta în mod clar şi precis arhitecturile, funcţionalitatea şi alte detalii ale infrastructurii şi software-ului de telecomunicaţii pentru a menţine informaţii relevante pentru întreţinere, depanare şi viitoarele upgrade-uri. În unele cazuri, acest lucru necesită o documentaţie ISO standardizată. Ca parte a acestui set de competenţe, mulţi angajatori caută oameni care sunt competenţi în a utiliza aplicaţii Microsoft Office, inclusiv Word, Excel, PowerPoint şi Visio.

Indiferent în care dintre cele 2 domenii doriţi să vă angajaţi, pe Infomunca, vă aşteaptă în orice moment, zeci sau sute de locuri de muncă pentru diferite niveluri de carieră. Consultaţi lista noastră de locuri de muncă în IT şi aplicaţi acolo unde vă încadraţi în funcţie de experienţa sau abilităţile de care dispuneţi.