{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '528' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Locuri de muncă pentru muncitori / tehnicieni

Ce sunt şi ce fac tehnicienii?

Tehnicienii sunt muncitori calificaţi care lucrează cu sisteme complexe sau efectuează teste mecanice sau de diagnostic. În funcţie de domeniu, tehnicienii pot lucra independent sau sub îndrumarea unui profesionist (sef de echipa, manager).

Tehnicienii şi specialiştii în domeniul tehnic, au sarcina de a îndeplini operaţiunile tehnice şi cele similare, care au de a face cu activitatea de cercetare şi de aplicare a conceptelor ştiinţifice sau artistice şi a metodelor operaţionale, precum şi de reglementările guvernamentale sau de afaceri.

Cariera în domeniul tehnic devine din ce în ce mai populară datorită evoluţiei recente de pe piaţa muncii din ţara noastră, şi din această cauză, orientarea spre un astfel de domeniu poate să fie foarte benefică atât pentru economie cât şi pentru cei care o îmbrăţişează.

Exemple de tehnicieni includ tehnicieni în centre de service, tehnicieni de automobile, tehnicieni de întreţinere care lucrează cu sistemele HVAC şi întreţinerea clădirilor, tehnicieni în domeniul farmaciei, tehnicieni psihiatri care lucrează în spitale, tehnicieni dentari, tehnicieni practicieni în laboratoare sau spitale, tehnicieni veterinari şi lista poate continua. Pentru toate aceste categorii există şi joburi aferente, dintre care, multe le puteţi găsi şi în cadrul portalului nostru. Muncitorii / tehnicienii pot să lucreze în medii foarte diversificate cum ar fi: laboratoare, birouri, şantiere sau ateliere.

Care sunt cerinţele de educaţie pentru a avea un job ca technician?

Acestea variază în funcţie de profesie. Tehnicienii dentari şi tehnicienii auto necesită doar studii de liceu pentru a începe, în timp ce alţii au nevoie de o diplomă de asistent sau de o educaţie post-secundară. În plus, unele locuri de muncă vor necesita studii de licenţă sau experienţă în domeniu.

Cu toate acestea, faptul că nu aveţi o diplomă în domeniul tehnic nu înseamnă că nu puteţi avea o carieră în industrie. Locurile de muncă de mai sus sunt dovada de necontestat a acestui lucru. Deci, aruncaţi o privire la acestea, pentru a vedea doar câteva dintre posturile interesante şi pline de satisfacţie pe care le puteţi avea. Zeci de joburi în toată ţara, sunt disponibile pentru aceia care sunt gata pentru un nou început. Angajatorii aşteaptă zilnic noi candidaţi, gata să îşi valorifice abilităţile tehnice pe care le dobândesc.

Competenţe şi cerinţe ale jobului

Abilităţi matematice: Abilitatea de a număra, de a calcula rapid şi de a înţelege fracţiunile, măsurătorile şi problemele elementare de matematică.

Abilităţi de comunicare: Tehnicienii vor vorbi cu clienţii şi supervizorii lor, astfel încât abilitatea de a înţelege instrucţiunile şi de a comunica eficient va conta foarte mult.

Menţinerea evidenţei: Atunci când se are de a face cu substanţe controlate, cu substanţe chimice periculoase sau cu lucrări pe cont propriu în domeniu, va trebui să vă documentaţi acţiunile.

Atenţie la detalii: Trebuie să fiţi capabili să acordaţi atenţie detaliilor activităţii voastre, indiferent dacă este vorba despre teste de diagnosticare, de lucru pe sisteme complexe sau de înregistrare a simptomelor unui pacient.

Abilităţi tehnice: Va trebui să înţelegeţi şi să utilizaţi utilaje şi sisteme complexe.

Dexteritate: va trebui să daţi dovadă de dexteritate atunci când lucraţi cu obiecte şi/sau spaţii mici.

Rezistenţă: Tehnicienii stau adeseori în picioare timp de mai multe ore sau sunt solicitaţi să ridice obiecte grele. Veţi avea nevoie de rezistenţă fizică pentru a face acest lucru.

În funcţie de tipul de job pentru care aplicaţi, angajatorii vor dori să vadă o anumită experienţă şi abilităţi în acel domeniu specific, astfel încât experienţa de lucru relevantă este adesea benefică, dar nu absolut obligatorie.