{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '9' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Piata muncii în Vaslui - Locuri de munca Vaslui

În orasul Vaslui, piata muncii este caracterizatã printr- o ratã de ocupare mai micã decât în restul tãrii, de un somaj ridicat, precum si de salarii mai mici ca în alte judete.

Piata muncii în Vaslui nu este una chiar înfloritoare; resursele judetului sunt din nefericire, putin variate si relativ limitate, motiv pentru care, cea mai buna optiune este valorificarea la maximum a resurselor actuale, prin dezvoltarea sectoarelor de activitate si printr-o activitate de promovare mai accentuate, oferind în acelasi timp si noi oferte de locuri de munca în Vaslui.

Un aport ridicat în ceea ce priveste oferta locurilor de munca în Vaslui, îl au ramurile urmatoare: industria (în special industria usoara), serviciile si constructiile.

Totusi, desi exista locuri de munca în Vaslui în aceste sectoare, angajatorii se confrunta cu un deficit de personal calificat, observat în numarul locurilor de munca vacante neocupate.

Per ansamblu, oferta de locuri de munca în Vaslui este redusa, însa exista oportunitati pentru cei calificati sau care îsi doresc cu adevarat sa munceasca.
Aceasta scade si datorita remunerarii si îmbatrânirii populatiei locale, precum si diminuarii sanselor de dezvoltare locala din lipsa infuziei de creativitate si inteligenta.

Cele mai multe locuri de munca vacante sunt generate de sectorul industrial. Marea majoritate a locurilor de munca în Vaslui, sunt generate de întreprinderile mici. Cele mai multe dintre locurile de munca vacante sunt generate pentru muncitori calificati si specialisti cu ocupatii intelectuale.

Cei mai mari angajatori din Vaslui - Locuri de munca Vaslui

Cel mai mare angajatori din Vaslui este în continuare…statul, respectiv, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Vaslui.

De altfel, primele 4 pozitii din clasamentul celor mai mari angajatori din Vaslui sunt ocupate de institutii publice, ceea ce aratã cât de “sãnãtoasã” este economia de piatã vasluianã.

Angajatorii din topul judetului activeaza în domenii de productie, protectie si gardã si asistentã spitaliceascã.

Despre Vaslui - Locuri de munca Vaslui

Orasul Vaslui este resedinta judetului cu acelasi nume situat în partea de est a tarii. Are o populatie de  50.935 de locuitori.