{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '5' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Esti interesat de joburi in Arabia Saudita? La noi pe site gasesti mii de locuri de munca in strainatate. Te asteptam pe Infomunca sa descoperi cele mai noi joburi!

Iata cateva informatii importante pentru cei care sunt interesati de locuri de munca in Arabia Saudita. Forta totala de munca din Arabia Saudita incepand din 2005, a fost estimata la 6.6 milioane. In anul 2002, sectorul serviciilor a constituit 74,2% din forta de munca, industria 21%, agricultura 4,7%, si 0,1%  ocupatii nedefinite. Aproximativ 35% din forta de munca din Arabia Saudita cu varste cuprinse intre 15 si 64 intre erau straini, avand locuri de munca mai ales in sectorul petrolier si constructii.

Sindicatele  (asociatie organizata de muncitori, formata pentru a proteja si promova drepturile si interesele lor) sunt ilegale, iar negocierea salariilor si a altor conditii de angajare sunt interzise, de asemenea. Angajatii au putine drepturi fata de ale tari. Acest lucru este valabil mai ales in cazul muncitorilor straini, care sunt deseori obligati sa lucreze peste program si  netinand cont de conditiile prevazute in contractele lor de munca.
Munca in aer liber este interzisa daca temperatura depaseste 50 ° C, insa muncitorii straini raporteaza ca aceste reglementari sunt rareori aplicate. In Arabia Saudita nu exista un salariu minim.
pachetele salariale din Arabia Saudita pentru angajatii cu inalta calificare sunt competitive in raport cu cele oferite in regiunea extinsa a Golfului. La acestea se adauga stimulente de salarii si beneficii ce includ, de obicei, de cazare, asigurari de sanatate, biletele de avion, etc.

Arabia Saudita constituie circa patru cincimi din Peninsula Arabila, situata in sud-vestul Asiei. Desi tara este considerata a fi a treia cea mai mare tara din Asia (dupa China si India), suprafata precisa este dificit de precizat deoarece multe dintre granitele sale sunt incomplet demarcate.

Relief - Locuri de munca Arabia Saudita

Relieful tarii este alcatuit dintr-un podis usor valurit, format din doua deserturi: Nefud si Rub al Khali, inconjurat de lanturi muntoase. Altitudinile sunt relativ mici, muntii rarori depasind 1000m; exceptie facand lantul din vest, aflat in paralel cu tarmul Marii Rosii, avand peste 2500 m.

Clima - Locuri de munca Arabia Saudita

Clima Arabiei Saudite este in general foarte uscata si foarte fierbinte, fiind frecvente furtuni de praf si nisip. Ziua si noaptea temperaturile variaza foarte mult. Din mai pana in septembrie, cea mai calda perioada, temperaturile din timpul zilei ajung la 54 grade Celsius fiind cele mai ridicate temperaturi din intreaga lume.
Temperaturile sunt usor mai scatrazute de-alungul coastelor, dar umiditatea ajunge pana la 90% in special in partea de est, remarcata prin ceturi grele.
Din octombrie pana in aprilie, clima este mai moderata, cu temperaturi de 16/21 grade celsius seara.

Transporturi - Locuri de munca Arabia Saudita

Pana in ultimele decenii, camila era principalul mijloc de transport in Arabia Saudita, insa progrese enorme au fost realizate incepand cu anii 1970. Pana in 2002, se construise 146,524 km de autostrada, din care 44,104 km  au fost asfaltati.
In Arabia Saudita femeile nu au voie sa conduca masini, astfel posibilitatile de transport sunt mai limitate.
Marile orase au sisteme restranse de transport in comun. Daca sunteti in Arabia Saudita si doriti sa calatoriti in interiorul acesteia pe distante mai mari, atunci cea mai confortabila metoda este calatoria cu avionul.

Compania de transport in comun a Arabiei Saudite efetueaza de asemenea si curse cu autobuzul pe diferite distante, facand astfel  legatura intre toate colturile tarii. Transportul cu trenul este foarte slab dezvoltat, existand doar o singura linie ce leaga Riyadh, Al Hofuf  si Dammam.

Chiria - Locuri de munca Arabia Saudita

Posibilitatile de cazare in Arabia Saudita sunt numeroase. Exista foarte multe hoteluri, majoritatea oferind apartamente si camere spatioase.
Daca esti in cautarea unui loc de cazare in Arabia Saudita, in primul rand, expati ar trebui sa te decizi care vecinatate, se va potrivi cel mai bine nevoilor tale. Poti incepe cautand prin zona pancarte are indica faptul ca locuinta este de inchiriat. De multe ori proprietarii isi fac publicitate in acest mod, mai degraba decat sa vinda prin agentii imobiliari locali. Consultarea cu comerciantii locali din zona este, de asemenea, o modalitate buna de a identifica disponibilitatea locuintelor de inchiriat si obtinerea unei cazari bune.

Preturile vilelor si apartamentelor in Arabia Saudita diferta in functie de marime, localizare si facilitatile actuale. Atunci cand cauti o locuinta in Arabia Saudita, este bine sa iei cu tine un vorbitor nativ de limba araba pentru a ajuta la anchetele de teren si stabilirea increderii intre partile participante atunci cand se negociaza