{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '2' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Cauti locuri de munca in Austria? Doar pe site-ul nostru veti gasi ultimele joburi in strainatate.

In trecut, emigantii interesati de locuri de munca in Austria , trebuiau sa treaca printr-un proces mai lung si obositor de gasire a unui loc de munca.
Cetatenii din afara UE au avut acces redus la economia foarte dezvoltata a Austriei – una dintre cele mai bogate din lume, cu o rata de somaj minim- ca urmare a unor criterii de permise de munca stricte, care pareau sa protejeze piata locala a muncii.

Cu toate acestea, recent in Austria s-a aprobat o lege care a slabit semnificativ cerintele de imigrare pentru emigrantii din afara UE. Aceste masuri au fost aplicate ca o metoda de guvern pentru a suplimenta forta de munca imbatranita a tarii si a umple lacunele in anumite sectoare, in special in cercetare, inginerie si management specializat.

Joburile din industria turismului, au inceput, de asemenea, sa se materializeze. Regiunile din vestul Austriei unde se practica sporturi de iarna, atrag amatori de toate varstele si nationalitatile, ceea ce inseamna automat, numeroase locuri de munca in restaurate, bucatari, menajere, in special in lunile martie si noiembrie.

In Viena, desi exista companii in domeniul finantelor si consultanta, locurile de munca in aceste domenii sunt limitate pentru emigranti. Acestea sunt de obicei rezervate pentru localnici sau sunt ocupate de catre populatia germana, care a emigrat in Austria.
Cetatenii UE pot lucra in mod legal in Austria, fara a fi necesara obtinerea unui permis de munca.

Salariul mediu lunar: 1789 euro.

Caracteristici generale - Locuri de munca Austria

Austria este o tara situata in Europa Centrala, cu o populatie de peste 8 milioane de locuitori. Este o tara muntoasa, aproximativ doua treimi din regiune, aflandu-se la altitudini de peste 500m si 40% la peste 1000m.

Temperatura medie iarna este -2 grade Celsius, iar vara 21  grade Celsius.

Costul vietii - Locuri de munca Austria

Emigrantii care se deplaseaza in Austria vor gasi costul de trai ridicat, insa avand in vedere calitatea vietii, se merita. Viena, capitala Austriei, ofera emigrantilor o calitate excelenta a vietii.
Costul de trai in Austria variaza in mod natural, in functie de locatie (centrele urbane sunt mai scumpe decat satele din mediul rural) si alegerea personala – un factor care poate influenta cu siguranta soldul bancar la sfarsitul lunii.

Acestea fiind spuse, emigantii trebuie sa tina cont de costurile ridicate ale produselor alimentare din Austria, de pretul pentru inchirierea unei locuinte, dar si de costurile de transport.

Chiria - Locuri de munca Austria

Cei mai multi imigranti nu isi vor permite sa achizitioneze o proprietate in Austria. Inchirierea unei locuinte este mult mai rezonabila,desi preturile pot varia foarte mult  in functie de locatie.

In Viena, eforturile guvernului de a construi cladiri de apartamente, cu plata in rate subventionate, face posibila gasirea unei locuinte la preturi accesibile, chiar si in cartierele cu venituri mari.
Astfel de apartamente sunt de obicei mici, insa destul de ieftine de inchiriat. In afara acestor spatii, preturile de inchiriere ale apartamentelor, in Viena, pot fi mult mai costisitoare, mai ales in cartierele Posh 18 si 19 ale orasului, unde pretul de inchiriere poate fi cel putin dublu.
La semnarea unui contract de inchiriere, emigantii ar trebui sa anticipeze, de asemenea, plata a cel putin echivalentul a doua luni de chirie, ca depozit rambursabil.

Pretul de inchiriere al unui apartament de 3 camere in centrul orasului este aprox 1312 euro, iar la periferie 1016 euro

Costul utilitatilor este destul de rezonabil: costul energiei electrice si al gazelor (apa este in general inclusa in chirie), este, in general, in jur de 200 de euro/luna pentru un apartament de 100mp.

Transport - Locuri de munca Austria

Majoritatea oraselor austriece sunt bine conectate printr- un sistem de transport public eficient si fiabil. Metropolele mari dispun de metrou subteran, linii de tramvai, autobuze si chiar ferate suburbane, iar orasele mai mcidi dispun de unul sau doua moduri de tranzit disponibile.

Transportul public in Austria nu este scump, dar nici foarte ieftin. O calatorie cu metroul din Viena este 2.2 euro, iar un abonament lunar nelimitat este 45.7 euro.
Tariful taxiurilor este de 1.42 euro/km iar 1 litru de benzina este 1.15 euro.

Mancare - Locuri de munca Austria

Austria are unele dintre cele mai mari costuri ale produselor alimentare din Europa. Pentru cei care vor sa reduca costurile, este recomandat sa cumpere alimente vrac si apoi sa gateasca la domiciliu. Penny, Markt si Zielpunkt sunt supermarketurile cu cele mai rezonabile preturi.
Fructele si legumele pot fi costisitoare si greu de gasit in afara sezonului.
Oua – 3 euro

Orez – 1.86 euro
Paine (500g) -1.59 euro

Piept de pui – 8.94 euro

Mere – 2.18 euro

Rosii- 2.31 euro

Apa – 0.72 euro

Tigari – 4.90 euro