{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '38' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Vrei sa te angajezi in Belgia? Esti unde trebuie! Pe Infomunca se afla cele mai noi locuri de munca in strainatate.

Emigrantii care lucreaza in Belgia cunosc avantajele unei economii deschise, care performeaza cu mult peste puterea sa geografica, dand semne puternice de redresare a crizei economice globale.

In ciuda efectelor crizei si a taxelor, care sunt in general mai mari decat in tari precum Marea Britanie, emigrantii sunt in cautarea de locuri de munca in Belgia , bucurandu-se de calitatea vietii oferita.

Sectorul serviciilor reprezinta aproape trei sferturi din economia belgiana, avand de asemenea, un puternic sector de productie. Principalele exporturi ale tarii includ: automobile, metale, materiale plastice, produse alimentare, produse petroliere.
Belgia, fiind o tara in inima Europei, ofera emigrantilor un mediu divers de lucru, multicultural, cu o cultura de afaceri influentata in mare masura de Olanda, Germania si Franta.

Mediul de afaceri din Belgia, ere un ritm alerg, iar forta de munca locala este cunoscuta pentru calificare si productivitate. In timp ce piata locurilor de munca este extrem de competitiva, multe companii vorbitoare de limba engleza, sunt fie conectate cu Uniunea Europeana fie cu NATO – institutii care sunt ele insele extrem de competitive.
Emigrantii isi pot gasi cel mai usor locuri de munca in serviciile sau sectoarele de productie, in special in capitala Bruxelles. De asemenea, exista deficit de personal in urmatoarele sectoare: ingineri, tehnicieni, mecanici, contabiliti, specialisti IT si profesori calificati.
Candidatii la locuri de munca capabili sa vorbeasca limba franceza sau olandeza au un avantaj asupra celor care nu vorbesc aceste limbi, mai ales atunci cand isi cauta joburi in afara Bruxellesului. De fapt, este destul de greu sa iti gasesti un loc de munca daca nu vorbesti limba predominanta a regiunii.

Salariul mediu lunar: 1848 euro

Caracteristici generale - Locuri de munca Belgia

Belgia este situata intre Europa germania si Europa latina, avand o suprafata totala de 33.990 kilometri patrati.
Ca regiuni geografice se disting urmatoarele: campie litorala in NV, platou central si Muntii Ardeni din SE. Belgia are o clipa temperat oceanica, cu temperaturi medii de 3grade Celsius si maxime de 18 grade Celsius.

Costul de trai - Locuri de munca Belgia

Belgia are un cost ridicat de trai, iar Bruxellesul a fost unul dintre cele mai scumpe 50 de orase din lume, pentru multi ani. Cu toate acestea, comparativ vorbind, Bruxelles este mai ieftin decat jumatate din capitalele Europei de Vest, inclusiv decat Paris, Stockholm sau Londra.
Costul vietii este relativ mare. In plus, sistemele fiscale si asigurarile sociale belgiene sunt bine dezvoltate, iar acest lucru asigura distibuirea uniforma si echitabila a veniturilor.

Plata chiriei reprezinta un mare procent din cheltuielile lunare ale unui angajat.

Chiria in Belgia - Locuri de munca Belgia

In ceea ce priveste chiria, emigrantii vor gasi o multime de optiuni de cazare, la preturi rezonabile.
Standardul de cazare in Belgia este unul tipic pentru tarile Benelux, cu locuinte confortabile si micute. Aerul conditionat nu este o caracteristica comuna (desi este rareori necesar), insa majoritatea caselor dispun de sisteme de incalzire adecvate. Emigrantii trebuie sa fie constienti de faptul ca locuintele tip condominiu, care ar putea include piscina sau sala de gimnastica, sunt incredibil de limitate.

Majoritatea opteaza pentru inchiriarea unei locuinte prin intermediul unui agent imobiliar.

Utilitati: 138 euro, pentru un apartament de 85 m².

Chirie apartament 3 camere in centru: 1409 euro/luna

Chirie apartament 3 camere la periferie: 1125 euro/luna

Transport - Locuri de munca Belgia

Datorita dimensiunilor sale geografice mici si retelei de transport bine puse la punct, transportul public este relativ usor. Tara are o retea feroviara eficienta, autobuze, si in unele orase si tramvaie.

In Bruxelles, metroul este cel mai bun mod de a calatori in oras.
Trenurile intercity sunt rapide, eficiente iar tarifele sunt rezonabile.

Preturi transport:

Bilet o calatorie: 2.1 euro

Abonament lunar: 49 euro

Taxi: 2 euro/km .

Benzina: 1.33 euro/litru