{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '2' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Pe portalul de joburi infomunca se afla cele mai noi locuri de munca din Cipru. Aici gasesti mii de locuri de munca in strainatate!

Un aspect important in legatura cu locurile de munca din Cipru este faptul ca in aceasta tara nu exista un Cod al Muncii. Exista doar cateva legi speciale si reglementari generale.
Desi contractul de munca nu este obligatoriu in Cipru, totusi, angajatorii sunt obligati prin legislatie sa ofere angajatilor o notificare scrisa, prin care sa mentioneze conditiile si termenii angajarii. Acest document trebuie emis in maxim o luna de la data angajarii, si trebuie sa contina cel putin urmatoarele aspecte:

  • adresa firmei
  • adresa unde angajatul isi va desfasura activitatea
  • data de inceput si final a activitatii
  • drepturi si obligatii ale ambelor parti
  • zilele de concediu
  • salariu
Daca vrei sa obtii un loc de munca in Cipru nu vei avea nevoie de permis de munca. Cele mai multe joburi se gasesc in domeniul turistic: cameriste, personal hotelier, ospatari, brutari, barmani, chelnerite, etc.

Situata la capatul vestic al coastei mediteraneene, Cipru este a treia insula din regiune, cu o suprafata de 9251 km patrati. Tara este divizata in 2 parti: partea de nord, administrata de turci, si partea de sud, care face parte din Uniunea Europeana.

Relief - Locuri de munca Cipru

Cipru este a 3a mare insula din Marea Mediterana, formata intr-o campie centrala, munti in partea de nord, si campii imprastiate de-alungul coastei sudice.
Litoralul Ciprului se intinde pe o lungime de 647 de km.

Moneda nationala - Locuri de munca Cipru

Moneda nationala este: euro

Clima - Locuri de munca Cipru

Cipru se bucura de un climat mediteranean intens, cu veri lungi si uscate, de la mijlocul lunii mai pana la jumatatea lunii octombrie si ierni blande din decembrie pana in februarie, separate de toamne si primaveri scurte.
Vara este un anotimp cu temperaturi ridicate, cu cer senin, insa briza marii creeaza o atmosfera placuta in zonele de coasta.

Chiria - Locuri de munca Cipru

Pretul pentru inchirierea unei locuinte in Cipru este mai ridicat decat in Romania.
In Cipru veti gasi locuinte de inchiriat mobilate si nemobilate, dupa preferinta. In cele mai multe cazuri, perioada contractuala este de 1 an, insa exista si posbilitatea de negociere pe termen mai scurt, in functie de proprietar.
Pentru a gasi mai repede un spatiu de locuit, va recomandam sa accesati website-urile agentiilor imobiliare din Cipru. De obicei, se face plata unei chirii lunare in avans, ca depozit.
Trebuie mentionat ca in Cipru, chiria nu este chiar ieftina, iar la aceasta se mai adauga si cheltuielile pentru utilitati. In cazul in care nu doriti sa locuiti singur, puteti lua in calcul, impartirea unei locuinte cu alte persoane, cheltuielile de chirie si intretinere impartindu-se astfel la numarul de persoane.
Preturile pentru inchirierea unui apartament in Cipru, variaza intre 8 si 15 euro/mp.

Salarii - Locuri de munca Cipru

In Cipru, salariul mediu brut lunar a fost de 1796 euro, conform datelor din al doilea trimestru al anului 2015.

Limba - Locuri de munca Cipru

Limbile oficiale sunt greaca si turca, insa si engleza este vorbita la scara larga. Franceza, germana si rusa, sunt de asemenea, vorbite in cadrul industriei turismului.

Transport - Locuri de munca Cipru

In Cipru, transportul se prezinta astfel: localitatile principale se conecteaza intre ele prin autostrazi.
Transportul public este foarte dezvoltat si recent implementat. Exista astfel autobuze in localitatile principale,dar si autobuze care fac legatura intre localitati. Puteti calatori in jurul insulei cu autobuzul sau taxiul.
In Cipru nu exista cale ferata, sau sistem de transport subteran, insa exista 2 aeroporturi internationale: Lamaca si Pafos.

Mancarea - Locuri de munca Cipru

De la preparate din carne si branzeturi de specialitate, la deserturi unice din roscova si strugure, bucataria cipriota este un amestec exotic de culturi grecesti si din Orientul Mihlociu, stropite cu delicatese feniciene vechi. Nu este un secret ca "dieta mediteraneeana" este considerata a fi una dintre cele mai sanatoase, datorita abundentei de ulei de masline sanastos, ierburi locale si fructe si legume proaspat cultivate. Aproape toate restaurantele servesc mancarea preperata pe gratar.
Preturi la mancare sunt putin cam piperate fata de Romania, insa exista si magazine cu specific romanesc unde preturile sunt mai ok.

Sanatate - Locuri de munca Cipru

Pentru a beneficia de servicii de sanatate, este suficient sa aveti un card european de sanatate, eliberat de  Casele de Asigurari de Sanatate Judetele din Romania.