{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '6' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Cauti locuri de munca in Danemarca? Doar pe site-ul nostru se afla ultimele locuri de munca in strainatate. Te invitam sa descoperi ultimele joburi postate de marii angajatori!

Desi nu a fost imuna la efectele crizei economice mondiale, economia daneaza a fost afectata oarecum mai putin decat in alte parti ale Europei.
Incepand cu luna august 2015, rata somajului in Danemarca, s-a ridicat la 6.3% ceea ce este cu mult sub media UE, de 11%. Piata fortei de munca din Danemarca a fost mult timp asociata cu ideea de "flexicuritate". Acest lucru inseamna ca exista flexibilitate pe piata muncii – angajarea si concedierea este relativ simpla si mobilitatea fortei de munca a venit de la sine.
Decalajul dintre cele mai slab platite locuri de munca si cele mai bine platite in Danemarca, este unul dintre cele mai mici din lume.
Multi emigrantii se muta in Danemarca, ocupand locurile de munca din sectoarele: stiinta, cercetare si predare in invatamantul superior.
In sectorul privat, Danemarca si-a stabilit o reputatie la nivel mondial pentru inovatia in "cleantech" – productia de energie; pe plan intern circa 28% din energia sa este luata din energia eoliana.
Cea mai mare companie din Danemarca este firma de transport maritim, A.P. Moller-Maersk, care ofera sute de locuri de munca, fiind si cea mai mare companie de transport maritim de containere din lume. Alte sectoare importante pentru ocuparea fortei de munca in Danemarca, includ: administratia publica, educatia, sanatatea, produse farmaceutice, cu companii precum Novo Nordisk, Leo Pharma sau H.Lundbeck, precum si produse alimentare si bauturi. Este imposibil sa vorbim de industria daneza fara a mentiona de LEGO. Cu toate ca este o companie multinationala, sectorul de productie, cercetare si proiectare isi au sediul central in Danemarca, precum si celebrul Legoland.
Multe companii din Danemarca au pus in aplicare masuri de a recruta si angaja emigranti cu calificari inalte. Multe companii mari au adoptate de asemenea, limba engleza, ca "limba de companie", ceea ce face angajarea mai usoara pentru emigranti.
Salariul mediu lunar: 19.519 DKK/luna

Caracteristici generale - Locuri de munca Danemarca

Danemarca este o tara apartinand Europei de Nord, situata intre Marea Nordului si Marea Baltica, compusa din peste 400 de insule micute si o peninsula pe nume Iutlana.
Relieful este predominant de campie, avand o altitudine de 30 m si o inaltime maxima de 170 m.
Clima Danemarcei este temperata, caracterizata prin ierni blande si veri racoroase. Datorita pozitiei sale nodice, cantitatea de lumina solara sufera mari variatii de la anotimp la anotimp.

Costul de trai - Locuri de munca Danemarca

Danemarca este o destinatie costisitoare pentru emigranti iar costul de trai este ridicat, chiar si dupa standardele europene.
Mancarea, utilitatile si benzina sunt printre cele mai scumpe. Din fericire, salariile sunt relativ ridicate, echilibrand astfel costul ridicat al bunurilor si serviciilor in Danemarca.
Copenhaga, capitala Danemarcei, este unul dintre cele mai scumpe orase din lume. Emigrantii care traiesc in Danemarca, se pot astepta sa isi cheltuiasca cea mai mare parte a salariului pe cazare, mancare, transport si comunicatii.

Vestea buna pentru emigrantii din Danemarca este ca acestia se pot astepta la o calitate ridicata a vietii.

Chiria in Danemarca - Locuri de munca Danemarca

Cazarea este principala responsabila a cheltuielilor lunare ale unui emigrant in Danemarca. Cei care cauta sa inchiriereze o locuinta ar trebui sa ia in considerare amplasarea locuintelor, deoarece acest lucru poate afecta de multe ori pretul.
Preturile de inchiriere pot varia de la 7800 DKK/luna, pana la 35.000 DKK/luna pentru un apartament. De exemplu, chiria unui apartament cu 3 camere in centrul orasului costa 11.687 DKK/luna, iar chiria unei case costa intre 12.000 DKK/luna si 45.000 DKK/luna. Emigantii vor trebui, de obicei, sa plateasca ca depozit, trei luni de chirie in avans.

Utilitatile va vor ajunge la 1230 DKK/luna iar un abonament de internet 185 DKK/luna.

Mancarea in Danemarca - Locuri de munca Danemarca

Pretul alimentelor este ridicat in Danemarca. Cu toate acestea, atat in restaurante cat si in supermarketuri, calitatea produselor alimentare este foarte ridicata. Banii cheltuiti lunar pe mancare depind de gusturile dvs., insa mesele low-cost sunt disponibile pentru mai putin de 60 DKK

Transportul in Danemarca - Locuri de munca Danemarca

Transportul in Danemarca poate fi rezonabil daca se utilizeaza trenurile si autobuzele si foarte scump daca se utilizeaza taxiul in mod regulat. 

Un bilet pentru o calatorie in transportul public costa 24 DKK, un abonament lunar 378 DKK, iar costurile pentru taxi sunt de peste 15 DKK/km.
Emigrantii care detin o masina in Danemarca, se pot astepta sa plateasca aproximativ 10 DKK pe litru de benzina.