{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '3' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Pe Infomunca gasesti in orice moment locuri de munca in Elvetia. Zeci de joburi din cele cateva mii de locuri de munca in strainatate sunt destinate acestei tari

Standardele de viata ridicate si salariile banoase sunt principalii factori care atrag mii de emigranti in Elvetia, in cautarea unui loc de munca.
Economia elvetiana este in continua crestere iar somajul in scadere, in mare parte datorita investitiilor straine.
Cele mai populare locuri de munca in Elvetia, pentru emigranti, includ joburi in domeniul serviciilor financiare, IT si biotehnologie. In general, emigrantii care lucreaza in Elvetia sunt calificati si experimentati in domeniul lor.
Numeroase companii multinationale utilizeaza limba engleza in interiorul acestora, insa oportunitatile sunt limitaate pentru cei care nu vorbesc Germana, Franceza sau Italiana. Calea spre a gasi un loc de munca in Elvetia poate fi lunga si anevoioasa, insa potentialele recompense merita efortul initial.
Va puteti gasi usor un loc de munca prin intermediul portalului nostru,prin ziarele cu anunturi de locuri de munca sau site-urile companiilor.
Dupa ce ati gasit un job potrivit, aplicati CV-ul in conformitate cu standardele locale si in aceeasi limba cu anuntul locului de munca.
Salariul mediu lunar in Elvetia (dupa impozitare) este de 5539.60 CHF

Caracteristici generale - Locuri de munca Elvetia

Elvetia este o tara mica fara iesire la mare, situata in Europa Centrala. Se invecineaza la vest cu Franta, la sud cu Italia, Austria si Liechtenstein in est si Germania in nord.
Are o populatie de aproximativ 8 milioane de locuitori, ce vorbesc 4 limbi oficiale: germana, franceza, italiana si retoromana.

Clima - Locuri de munca Elvetia

Climatul Elvetiei este influentat de Oceanul Atlantic.

Are un climat temperat, insa acesta variaza odata cu cresterea altitudinii. Elvetia are ierni reci, cu ploi si zapada si ierni umede. Caracterul muntos al Evetiei este de asemenea responsabil pentru diferentele de temperaturi dintre diferite regiuni. Este un lucru obisnuit sa treci de la un peisaj cu temperaturi reci, la un cer frumos, albastru, in cateva minute.

Relief - Locuri de munca Elvetia

Elvetia este foarte cunoscuta pentru Muntii Alpi, dar si pentru platourile centrale de dealuri campii si lacuri mari. Tara are o suprafata de 41.285km², din care mai mult de 60%  este ocupata de Alpi.
Cel mai inalt punct este Dufourspitze cu o altitudine de 4634 m, in timp ce Lacul Maggiore se afla la numai 195 m deasupra nivelului marii.

Transportul public - Locuri de munca Elvetia

Emigrantii vor avea acces la unele dintre cele mai bune retele de transport public din lume.
Transportul public este format din autobuze si trenuri; sistemul acestora fiind modern, cuprinzator si punctual.
Sistemul de taxare poate parea complex insa sunt oferite si mari reduceri, folositoare, intrucat costurile sunt in general ridicate. Calatorii pot cumpara lunar un card (abonament), prin care acestia benefiaza de 50% reducere la majoritatea trenurilor si autobuzelor. Familiile emigrante de asemenea pot beneficia  re vantajele cardului "Swiss Family Card" sau "Junior Travercard".
Biletele pot fi cumparate atat online cat si de la casele de bilete din statii si automatele speciale.
Un bilet cu o calatorie costa 3 CHF, un abonament lunar 76 CHF, 1 litru motorina 1.50 CHF.

Costul vietii in Elvetia - Locuri de munca Elvetia

Elvetia este aproape la fel de cunoscuta pentru costul sau ridicat de trai, precum este pentru faimoasele partii de ski.
Salariile elvetiene si standardele de viata sunt printre cele mai ridicate din lume. Datorita serviciilor publice eficiente si infrastructurii bine intretinute, cei mai multi emigranti sunt de parere ca preturile ridicate merita.
Emigrantii care doresc sa se mute in Elvetia ar trebui sa anticipeze care vor fi cheltuielile lunare si sa negocieze contractele de munca in mod corespunzator.
Este, de asemenea, important sa se tina cont de faptul ca taxele difera in fiecare canton si costurile pot fi diferite chiar si intre localitati.

Chiria in Elvetia - Locuri de munca Elvetia

Majoritatea oamenilor din Elvetia traiesc in proprietati inchiriate. In Zurich si Geneva exista o concurenta acerba pe piata imobiliara, astfel ca preturile de inchiriere sunt covarsitoare iar emigrantii trebuie sa se astepte la cheltuieli de cel putin 20% din salariul lor. In plus, in cele mai multe cazuri, pentru inchirierea unei locuinte in Elvetia, este necesara plata unui depozit de 3 luni.
Taxa pentru colectarea deseurilor in Elvetia este calculata in functie de marimea lor, astfel ca gospodariile care produc mai multe deseuri vor plati mai mult. Costurile si conditiile exacte difere intre municipalitati.
Chiria pentru o garsoniera, in centrul oraselor costa in jur de 1550 CHF, iar pentru una la periferie  1190 CHF.
Plata pentru utilitati (electricitate, caldura, apa, gunoi) pentru un apartament de 85m
²este de 196.85  CHF, iar un abonament lunar la internet 49.55  CHF.