{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '5' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Esti in cautare de locuri de munca in Finlanda? Pe Infomunca gasesti cele mai noi joburi in strainatate.

Cei care isi cauta locuri de munca in Finlanda au nevoie de mai mult timp si pregatire decat in tara natala, pentru a gasi un loc de munca. Inainte de a va muta in Finlanda, trebuie sa va familiarizati cu viata profesionala si obiceiurile finlandeze, astfel incat sa fiti capabil sa va adaptati la schimbarile care vor exista.

Finlanda se confrunta cu o perioada in care generatiile baby-boom se pensioneaza iar noi angajati sunt necesari in multe domenii. Crearea de locuri de munca este deosebit de puternica in sectorul asistentei medicale.

Inainte de a va muta in Finlanda, interesati-va de locurile de munca disponibile existente in domeniul dvs.

Atractia joburilor in Finlanda, include conditiile de munca si de siguranta a fortei de munca ridicate. Chiar daca limba finlandeza nu este atat de usoara, aceasta nu reprezinta un obstacol pentru cei care sunt dispusi sa faca un efort.

Cu toate ca imigrantii sunt sprijiniti in multe feluri, cei care aleg sa lucreze in Finlanda au nevoie de spririt anteprenorial si o minte deschisa.

Salariu mediu lunar: 2229 euro

Caracteristici generale - Locuri de munca Finlanda

Finlanda este cea mai estica tara dintre tarile nodice, si a 7-a tara ca suprafata din Europa, cu o populatie 5.4 milioane locuitori. In ceea ce priveste clima, aceasta poate fi rezumata la 2 cuvinte: moderata si continentala. Cele mai frumoase temperaturi sunt in lunile iulie-august, iar din noiembrie pana in martie, finlandezii au parte de ierni foarte reci.

Costul de trai - Locuri de munca Finlanda

In Finlanda, costul de viata general, este relativ ridicat, insa aproximativ la fel ca cel al celorlalte tari ale UE. In partea de nord  a Finlandei, cheltuielile tind sa fie de obicei mai mici decat cele din sudul Finlandei.

Chiria - Locuri de munca Finlanda

Emigantii care se muta in Finlanda vor gasi locuinte in general noi, cu toate facilitatile moderne. Preturile chiriilor sunt destul de ridicate, iar piata imobiliara este clar diferentiata in diferite parti ale tarii. Helsinki si alte centre mari sufera din cauza lipsei locuintelor si a preturilor ridicate, insa in cele mai multe municipalitati piata imobiliara este echilibrata. In afara de tendintele de pe piata imobiliara, cel mai important factor care afecteaza costurile locuintelor, este lipsa de locuinte disponibile la preturi rezonabile in zona metropolitana Helsinki. Acest lucru forteaza familiile cu copii care doresc sa traiasca in propriile lor case, sa se mute in comunele din jur, sau chiar mai departe. Acest lucru duce, insa, la calatorii costisitoare si de lunga durata si acces limitat la servicii, sporind dependenta de masini.

Utilitatile pentru o locuinta de 85mp, ajung la 115 euro/luna, iar un abonament de internet 18.77 euro.

Chiria unui apartament de 3 camere in centrul orasului este de 1287 euro/luna, iar in afara orasului, preturile de inchiriere ale apartamentelor de 3 camere ajung la 950 euro.

Sistemul de sanatate - Locuri de munca Finlanda

Asistenta medicala in Finlanda este asigurata, si finantata, in principal, cu venituri fiscale generale. Exista atat furnizori in sectorul public, cat si in cel privat. Serviciile de asistenta medicala primara, sunt, in general, responsabilitatea municipalitatilor si sunt furnizate prin intermediul centrelor locale. Fiecare municipalitate are un centru de sanatate, cu exceptia municipalitatilor mici, care impart resursele cu municipalitatea vecina.

Transport

Pretul unei calatorii este de 3 euro, in timp ce un abonament lunar pe toate rutele costa 50 euro. Tariful taxiurilor este de 1.55 euro/km, iar litrul de benzima 1.47 euro.