{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '107' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Cauti joburi in Franta? La noi gasesti ultimele locuri de munca in strainatate. Fa-ti un cont si aplica gratuit la cele mai noi joburi!

Perspectiva unui loc de munca inFranta poate fi extrem de atragatoare pentru emigranti deoarece tara nu numai ca a rezistat recensiunii economice globale mai bine decat celelalte state membre ale UE, dar de asemenea, sustine a doua cea mai mare economie din zona euro si a sasea cea mai mare economie din lume.
Emigrantii sunt de asemenea atrasi de piata muncii din Franta, care include o saptamana de lucru de 35 de ore, multe vacante si pensionare anticipata. Acestea fiind spuse, gasirea unui loc de munca in Franta este o competitie.

Persoanele care isi doresc un job in Franta, vor fi dezamagiti sa descopere ca cele mai multe locuri de munca in Franta nu se afla in centrul tarii sau in centrul romantic si plin de viata al Parisului; regiunile care ofera cele mai multe locuri de munca sunt de fapt: Auvergne, Bretagne, Limousin si Pays de la Loire. Cei care doresc sa se mute in aceste orase mai putin atractive turistic, vor gasi astfel multe oportunitati de angajare.

Franta reprezinta casa a 31 din cele 500 cele mai mari companii din lume. Acestea fiind spuse, salariile din Franta sunt cu mult mai mari comparativ cu alte zone ale lumii.
Emigrantii care cauta joburi in Franta vor avea un start bun de plecare daca vorbesc fluent limba franceza.
Cele mai importante sectoare din industria Frantei, unde se gasesc de asemenea si cele mai multe locuri de munca sunt: industria hoteliera, telecomunicatii, constructii de nave, produse farmaceutice, constructii civile si industriale, produse chimice, productia de automobile si servicii bancare.

Situata in Europa de Vest, Franta este a doua cea mai mare tare de pe continent, cu o suprafata de 547.030 km² si una dintre cele mai vizitate tari din lume, cu peste 82.000.000 de turisti anual.

Relief - Locuri de munca Franta

Din punct de vedere topografic, Franta este una dintre ele mai variate din Europa, cu altitudini pornind de la 2 m sub nivelul marii, pana la cel mai inalt varf al continentului, Mont Blanc – 4804 m. O mare parte a tarii este inconjurata de munti. In NE intalnim Podisul Ardeni,in E Muntii Vosgi, Alpii si Muntii Jura si de-alungul granitei spanionel sunt Muntii Pirinei. Exista 3 rauri principale: Sena, Loire si Garonne.

Clima - Locuri de munca Franta

Pe teritoriul Frantei pot fi gasite 3 tipuri de clima: oceanica, continentala si mediteraneana. Climatul oceanic predomina in partile vestice ale tarii, avand veri racoroase si ierni reci sau foarte reci.

Climatul continental se gaseste in estul si centrul Frantei si este caracterizat prin veri calde si iermi mai reci.Climatul meditaeranean este larg raspandit in sudul Frantei, avand ieri reci, veri calde si precipitatii limitate. Temperatura medie este de aproximativ 11 grade Celsius, la Paris si 15 grade Celsius, la Nisa.

Populatie - Locuri de munca Franta

Populatia Frantei este estimata la 60.742.000 de milioane de locuitori.

Costul de trai - Locuri de munca Franta

Costul vietii in Franta este mare, mai ales in marile centre urbane, precum Paris, Lyon sau Marsilia. Cheltuielile scad insa considerabil in mediul rural.

Costurile de cazare - Locuri de munca Franta

Cazarea in Franta este adesea un dezavantaj pentru emigranti, intrucat chiria lunara le poate "inghiti" cu usurinta o treime sau chiar o jumatate din salariul lor , daca locuinta este situata intr-un centru urban. Inchirierea unei garsoniere in Paris porneste de la nu mai putin de 900 de euro,si poate urca pana la 3500 de euro, in functie de pozitie si dotari.
Un apartament cu doua camere in Paris, va poate costa in jur de 1500 de euro, lunar.
Pentru gasirea unei locuinte adecvate va recomandam sa va adresati unei agentii imobiliare; o agentie nu numai ca are acces la  un numar mai mare de proprietati din care puteti alege cea care indeplineste cerintele si bugetul dvs., dar cunoaste si piata imobiliare locala si va face intregul proces mult mai simplu si sigur, mai ales pentru cei cu cunostinte limitate de limba franceza.
Facturile la utilitati sunt comparabile cu cele din restul Europei. Preturile la energia electrica si gaze naturale sunt medii, iar in general costurile lunare pentru utilitati  pentru un apartament cu 2 camere, ajung undeva la 150-200 de euro.
Factura la internet va va scoate din buzunar 30 de euro.

Transport - Locuri de munca Franta

Franta are un sistem de transport public impresionant, iar emigrantii care locuiesc in orasele mari vor descoperi ca viata fara masina este o realitate usor de pus in practica. Mai mult decat atat, multi angajatori  din Paris subventioneaza o parte din costurile de transport, asa ca daca mergeti la munca in Franta nu va temeti sa cereti acest lucru.
Pretul taxiurilor este unul acceptabil: 1.24 euro/km.

Infrastructura rurala, pe de alta parte, nu este la fel de cuprinzatoare ca si cea a oraselor iar emigrantii care traiesc in mediul rural ar putea avea nevoie de o  masina personala, ceea ce va face viata la sat putin mai scumpa decat se anticipase.