{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '141' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Te intereseaza locuri de munca in Germania? Pe Infomunca vei gasi cele mai noi locuri de munca in strainatate. Marii angajatori fac angajari chiar acum!

Germania este dintre cele mai mari puteri economice din lume, acesta fiind si principalul motiv pentru care atrage multi emigranti. Politicile de emigrare au incercat sa reduca imigrantii necalificati care intra in tara, pentru  a proteja locurile de munca locale, insa exista oportunitati pentru emigrantii calificati in industrii cu deficit de competente.

Industria IT din Germania este atat de mare incat are nevoie disperata de angajati. Locurile de munca in IT se adreseaza angajatilor calificati, astfel  ca acestea sunt populare printre emigrantii in acest domeniu. Exista de asemenea, locuri de munca pentru emigranti in urmatoarele sectoare: biologie, chimie, fizica, inginerie, high-tech.
Emigrantii trebuie sa fie constienti ca piata muncii si cultura germana sunt diferite de tara de origine si ca va trebui sa se adapteze la cerintele angajatorilor.
Orele de lucru in Germania tind sa fie destul de scurte. Cele mai multe zile de lucru se termina la ora 16, iar pauzele de pranz sunt de obicei de 45 de minute.
Totusi, acestea nu trebuie sa dea impresia ca germanii sunt relaxati atunci cand vine vorba de munca. Germanii sunt concentrati si pun accentul pe eficienta si productivitate. Angajatorii au tendinta sa fie stricti, iar nepunctualitatea este inacceptabila la toate joburile.
Piata muncii in Germania este foarte reglementata si ca urmare, angajatii au o multime de beneficii. Toti angajatii au dreptul la concediu de odihna, concediu medical, de maternitate/paternitate si posibilitatea de a lucra part-time.

Salariile in Germania - Locuri de munca Germania

Salariile din Germania sunt printre cele mai ridicate din lume, iar emigrantii calificati in diferite domeniu se pot astepta sa castige foarte bine. Atunci cand se negociaza pachetul salarial, trebuie sa stiti ca veti discuta de salariu ca o suma bruta.
In Germania, taxele sunt ridicate si in functie de salariu, emigrantiilor li se pot retrage chiar 50% din veniturile lunare.
Multi angajatori ofera stimulente, cum ar fi prime de performanta sau contributii la asigurarile private de sanatate.
Salariul mediu lunar: 2166 euro

Caracteristici generale - Locuri de munca Germania

Germania este o tara situata in Europa Centrala fiind cea mai populata tara din UE  - 80 de milioane de locuitori, avand o suprafata de 357.021 km2.

Germania are o vasta diversitate geografica, cuprinzand munti, coline, campii, dealuri, lacuri, coaste maritime, rauri, si insule.
Clima este temperata cu temeperatura medie anuala de 9 grade Celsius.

Costul de viata - Locuri de munca Germania

Costul vietii in Germania este in general ridicat, dar aproape mediu pentru tarile din Europa de Vest. Evident, emigrantii care aleg sa locuiasca in marile orase, vor avea costuri mai ridicate de trai decat in zonele rurale.
Preturile de cazare difera in functie de zona, cartier si tipul de locuinta. Serviciile private sunt de asemenea scumpe, precum si taxele scolare pentru scoli internationale.

Chiria - Locuri de munca Germania

Costul locuintelor in Germania este destul de mare, dar  preturile variaza in functie de zona. Germania este o tara de chiriasi si putini sunt cei care cumpara proprietati. De exemplu, in Berlin doar 10% au propriile lor case.
Preturile pentru inchirierea unei locuinte in Berlin si Munchen tind sa fie cele mai ridicate, ajungand sa "manance" si jumatate din salariul lunar al unei persoane.
Tarife chirie: Garsoniera in centrul oraselor mari – 634 euro

Garsoniera la periferie – 450 euro

Apartament 3 camere in oras – 1200 euro

Apartament 3 camere in afara centrului 891 euro

Utilitati: Electricitate, caldura, apa, gunoi pentru un apartament de 85 m2 – 217 euro

Transport - Locuri de munca Germania

Exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba de transport in Germania, insa nu toate dintre ele sunt ieftine.

Trenurile sunt de multe ori cea mai rapida si mai eficienta cale de a va deplasa. Pentru transport, cartela Bahn, este o investitie buna deoarece este valabila un an si de multe ori exista reduceri in achizitionarea ei.
Calatoria cu autobuzul este mai ieftina decat calatoria cu trenul. Daca va rezervati bilete in avans, veti beneficia de preturi reduse.
In general, emigrantii care locuiesc in centrele urbane majore, cum ar fi Hamburg sau Munchen nu sunt nevoiti sa detina o masina personala, datorita retelelor de transport public bine dezvoltate. Totusi, pentru cei care aleg sa conduca in Germania, acesta nu este este ieftin- mai ales atunci cand vine vorba de combustibil.
Tarife transport: Bilet 1 calatorie – 2.60 euro

Abonament lunar – 70 euro

Benzina – 1.38 euro