{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '6' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Interesat de locuri de munca in Grecia? Cele mai noi locuri de munca in strainatate si cei mai importanti angajatori sunt pe Infomunca.

OAED (Organizatia pentru o ocuparea fortei de munca) din Grecia este cea care coordoneaza ocuparea fortei de munca, avand centre de promovare in toata tara. In cautarea de locuri de munca in Grecia, majoritatea somerilor se adreseaza acestei organizatii.
Solicitantii la joburi in Grecia, sunt plasati pe piata fortei de munca si de catre agentiile de munca private, care sunt autorizate. Aceste agentii ofera indrumare si posibilitatea unor locuri de munca, in  special pentru aceia care au calificari in anumite domenii si profesii: turism, manageri, artisti, constructii, ghizi, asistenta medicala, personal ingrijire batrani, tehnicieni, etc.
Anunturi de angajare veti gasi si in ziare de specialitate. Bineinteles, daca va aflati in Romania, cea mai usoara cale de angajare in Grecia este sa aplicati joburile agentiilor de recrutare acreditate de ITM, care plaseaza forta de munca in Grecia.
Inainte de a aplica pentru un job in Grecia, asigurati-va ca aveti un un CV dactilografiat, concis, si ca mentionati in el si limbile straine cunoscute.
In Grecia o saptamana legala de munca este de 40 de ore iar salariul minim pe economie este de aproximativ 35 de euro/zi.

Grecia a fost si ramane una destinatiile preferate ale romanilor. Fie ca mergeti in vacanta sa va relaxati, sau doriti sa porniti in cautare de joburi in Grecia, asigurati-va ca sunteti informati inainte de a pasi in aceasta tara frumoasa.

Caracteristici generale si relief - Locuri de munca Grecia

Grecia este o tara localizata in sud-estul Europei, la capatul sudic al Peninsulei Balcanice, aflandu-se in punctul de intalnire a trei continente: Europa, Asia si Africa. Suprafata totala a Greciei este de 131.957 km2, si consta in 3 zone geografice principale:
- zona peninsulara, care se extinde de la regiunea Grecia Centrala in sud, la regiunea Traciei, in nord
- peninsula Peloponez, separata de zona peninsulara prin canalulCorint
-
6000 de insule si insulite imprastiate in Marea Egee si Marea Ionica. Creta, Rodos, Ciclade si Corfu sunt printre cele mai cunoscute si apreciate insule si clustere insulare din Grecia.
80% din tara este formata din munti sau dealuri, ceea ce face din Grecia una dintre cele mai muntoase tari ale Europei

Clima - Locuri de munca Grecia

Grecia are un climat mediteranean, cu mult soare, temperaturi moderate si o cantitate limitata de precipitatii. Datorita pozitiei geografice a tarii, reliefului accidentat si distribuirii acesteia intre continent si mare, exista o mare variatie in climatul Greciei.
In timpul verii, zilele fierbinti si uscate sunt racite de vanturi sezoniere numite meltemi, in timp ce  regiunile muntoase au temperaturi, in general, mai mici.
Iernile sunt blande in zonele de campie, cu o cantitate minima de zapada si gheata, dar muntii sunt de obicei acoperiti cu zapada.

Mancarea - Locuri de munca Grecia

In Grecia, cam in orice oras ati merge, veti gasi nenumarate taverne, restaurante si terase, unde puteti manca orice, pe saturate. In Grecia, mancarea este gustoasa si sanatoasa, iar tarifele difera in functie de local.
Mancarea greceasca este una simpla, sosurile fiind aproape excluse din meniul acestora.

Restaurantele grecesti sunt deschise in mod normal intre 12:00-15:00 (pranz) si 20:00-24:00 (cina)

Ce trebuie sa stiti - Locuri de munca Grecia

Inainte de a pleca spre Grecia, trebuie sa stii ca aici, pentru a avea acces la sevicii de sanatate, este necesar sa detineti un card european de sanatate.
Grecii tin la siesta, astfel, intre orele 14:00 si 17:00 toate magazinele sunt inchise, urmand ca acestea sa fie deschise pana seara tarziu.
Singurele magazine deschise de la 08:00 la 20:00, inclusiv sambata, sunt supermarket-urile.

Costul vietii - Locuri de munca Grecia

Ca si conditii de viata in Grecia se traieste destul de bine. Avand in vedere veniturile lunare, putem spune ca in general, costul de trai ramane destul de ridicat.
Conform Serviciului European, in Grecia preturile in restaurante si hoteluri sunt mai mici decat media europeana.
Asa cum era de asteptat, costul de trai este mai ridicat in regiunile turistice.

Cazare - Locuri de munca Grecia


In Grecia, aproape 80% din spatiile de cazare sunt proprietati private, iar restul de aproximativ 20% se afla sub inchiriere.
Veti gasi aici, locuinte atat mobilate, cat si nemobilate, dupa preferinta. Daca sunteti in cautarea unui spatiu de inchiriat (casa, apartament, vila), il veti gasi in ziare pentru anunturi imobiliare (Ta Nea, Eleftherotypia sau Makedonia.
Pentru inchirierea unui apartament veti fi nevoiti sa scoateti din buzunar in jur 350-400 de euro. La fel ca si in Romania, garantia consta in plata chiriei pe o luna. In functie de zona, preturile medii de inchiriere difera. In Atena de exemplu, inchirierea unui apartament cu 3 camere costa 600 de euro; in Salonic, pretul pentru acelasi apartament este aproximativ 500 de euro.
Preturi mai mici de inchiriere locuinte, veti gasi in Rhodes si Patras.