{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '5' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Vrei sa aplici la joburi in Irlanda? Pe Infomunca gasesti in orice moment zeci de locuri de munca in Irlanda si mii de locuri de munca in strainatate.

Irlanda functioneaza bine in raport cu alte tari. Irlanda este in topul clasamentului atunci cand este vorba de conexiuni sociale, starea de sanatate, echilibru intre viata personala si profesionala, angajamentul civic si calitatea mediului, insa sub medie la locuri de munca, castiguri si venituri.
Desi locurile de munca disponibile nu sunt numeroase, nu putem spune nici ca acestea nu exista. Chiar si in urma crizei irlandeze, salariul mediu pe economie in Irlanda este deasupra mediei europene, ceea ce face ca in aceasta tara sa isi gaseasca un rost tot mai multi romani. Asadar, un salariu mediu ajunge la in jur de 2500 de euro pe luna.
Bineinteles, exista si salarii de 1500 de euro, insa depinde de domeniu. Daca vreti sa lucrati ca si spalator de vase, om de serviciu, sau vanzator atunci salariu va fi undeva la minim 8. 65 euro pe ora. In vanzari, marketing sau contabilitate, de exemplu, salariul porneste de la 2000 de euro / luna.
Daca esti specialist in IT atunci norocul e de partea ta in aceasta tara, intrucat multe companii din domeniul IT, precum Apple, Google, IBM, Facebook sau Microsoft, au sediul central european in aceasta tara.

Cei care opteaza pentru aceasta tara in speranta de a-si gasi un loc de munca, trebuie sa stie ca nu exista restrictii pe piata muncii pentru romani. Astfel, zeci de companii fac angajari, venind cu oferte variate si salarii atragatoare.
De luat in considerare este faptul ca cei care doresc sa aplice la joburi in Irlanda, trebuie sa aibe cunostinte bune de limba engleza.
Irlanda este o insula situata in partea de est a Atlanticului de Nord, la Vest de Marea Britanie, pe platoul continental al Europei. Tara acopera o suprafata de 70.280 km patrati.

In Irlanda se vorbeste Engleza si irlandeza.

Clima - Locuri de munca Irlanda

Clima Irlandei este blanda, cu o temperatura de aproximativ 10 grade Celsius, anual. Cele mai reci luni sunt ianuarie si februarie. In timpul verii, temperaturile variaza de la 14 pana la 20 de grade Celsius.

Cele mai calde luni sunt iulie si august, cand temperatura medie ajunge la 16 grade Celsius. Exista aproximativ 18 ore de lumina in lunile iulie si august, intunecandu-se complet abia dupa ora 23.
Ca regula de aur, vremea irlandeza este imprevizibila. Poti purta un tricou in martie, si pantaloni lungi in luna august. Irlanda este foarte ploiasa, asadar, pregateste-te cu o geaca si o umbrela.

Caracteristici ale reliefului - Locuri de munca Irlanda

Irlanda este un platou de calcar, inconjurata de zonele montoase de coasta de diferite structuri geologice. Zona centrala de campie este caracterizata prin numeroase lacuri, mlastini si creste joase. Lanturile muntoase in principal, cuprind Muntii Wicklow; cei mai inalte varfuri sunt Carrantuohill - 1041 m, si Mt. Brandon - 953 m. Linia de coasta are o lungime 1448 km.

Transport - Locuri de munca Irlanda

Sistemul irlandez de transport este o entitate sponsorizata de catre stat, ce ofera o retea de drumuri rutiere si feroviare pentru transportul public, marfuri si pasageri. Caile ferate din Irlanda, la fel ca cele din multe alte tari europene au devenit din ce in ce mai neprofitabile din cauza concurentei transportului rutier.
Reteaua de drumuri principale este una buna, extinzandu-se in intreaga tara, iar drumurile imbunatatite duc catre satele si orasele mici.
Liniile de autobuz conecteaza toate marile centrele de populatie si numeroase orase de dimensiuni moderate ale tarii. Reteaua cuprinde peste 200 de rute.

Cazare - Locuri de munca Irlanda

Scopul politicii de locuinte publice este de se a asigura, in masura in care este posibil, ca fiecare familie poate obtine o locuinta decenta la un pret pe care sa si-l poata permite. 
Asa cum este de asteptat pretul locuintelor difera in functie de zona, de tipul locuintei si numarul de camere.
O camera single te poate ajunge la 300-400 de euro/luna, pentru o camera dubla platesti in jur de 500-600  de euro/luna iar pentru un apartament cu 2 camere a trebui sa scoti din buzunar in jur de 1000 de euro. Cele mai ridicate preturi la locuinte se gasesc in Dublin.
Pentru inchirierea unei locuinte, veti avea nevoie de o copie a extrasului de cont bancar si, dupa caz, de referinte de la ultimul loc in care ati locuit.
Pe langa costurile de inchiriere, la o locuinta inchiriata veti mai plati si utilitatile, costul cumulat al acestora variind intre 100 si 200 de euro/luna.
Foarte important, pentru a nu fi pacaliti, este faptul ca in Irlanda chiriasii care apeleaza la agentii imobiliare pentru gasirea unei locuinte, nu platesc comisioane de inchiriere, ca in Romania.