{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '17' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Cauti locuri de munca in Italia? Pe portalul de joburi Infomunca se afla cele mai noi locuri de munca in strainatate.

Dispunand de o economie mare, infrastructura dezvoltata, un cadru frumos si o inalta calitate a vietii, nu este de mirare ca multi emigantii sunt atrasi de locuri de munca in Italia.

Potrivit FMI, Italia detine a opta cea mai mare economie din lume, si a patra ca marime din Europa. Exista, totusi, diferente mari intre regiunile de nord si cele de sud ale tarii.

Companiile italiene, cum ar fi Ferrari si Prada sunt de renume mondial, iar tara este bine cunoscuta ca fiind un centru de moda si producator de automobile. In acelasi timp, acest lucru nu ofera o imagine completa, deoarece exista variatii regionale si are de fapt un numar relativ mic de corporatii internationale, in timp ce intreprinderile mici si mijlocii creeaza cele mai multe locuri de munca.
Nordul Italiei este bine dezvoltat, industrializat si responsabil bpentru marea majoritatea exporturilor. Sudul Italiei, pe de alta parte, este mult mai slab din punct de vedere economic, mai agricol si se lupta cu rate mult mai mari de somaj. Ca rezultat, majoritatea emigantilor lucreaza in regiunile nordice ale Italiei si in Roma, capitala Italiei.

Principalul motor al economiei italiene este sectorul de servicii. Turismul joaca un rol deosebit de important, bogatia de atractii culturale atragand milioane de turisti in fiecare an.

Sectorul de productie joaca, de asemenea, un rol important in economia Italiei, cu cele mai mari exporturi ale tarii, inclusiv autoturisme, mobilier, prelucrare a produselor alimentare si, deloc surprinzator, moda.
Desi sectorul agricol are o contributie relativ mica la PIB-ul Italiei, Italia este unul dintre cei mai mari producatori de vin din lume si este, de asemenea, un producator de top a uleiului de masline si fructe, in special in partea de sud a tarii.

In ciuda faptului ca este mare si avansata, economia italiana continua sa simta efectele crizei economice mondiale. Economia a continuat sa se scufunde in si din recesiune, iar nivelul ridicat al somajului in Italia este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta societatea italiana. Somajul in randul tinerilor este, in special o problema, iar rata somajului in randul tinerilor este aproape dubla comparativ cu anul 2010.
Industriile care sunt cele mai deschise pentru straini sunt turism, finante, mass-media, comunicare si  afaceri internationale. Din cauza climatului economic, gasirea de joburi in Italia este o provocare. Predarea limbii engleze in Italia, este o optiune din ce in ce mai populara pentru emigantii care doresc sa aiba acces la locuri de munca in tara.

Costul de trai - Locuri de munca Italia

Costul de trai in Italia poate fluctua foarte mult in functie de preferinte: daca doriti sa locuiti in nord sau sud. Partea de nord a tarii tinde sa fie mult mai bogata decat  partea de sud, si, prin urmare, preturile in marile orase, cum ar fi Milano sunt considerabil mai mari decat cele pe care emigrantii le vor gasi in zonele rurale.
In general, emigantii ar trebui sa inteleaga ca Italia se afla in topul celor mai costisitoare orase ale UE.
Ca si in orice locatie, cheltuielile lunare variaza in functie de stilul de viata pe care emigrantii aleg sa il adopte. Este posibil, de exemplu, sa platiti intre 35 si 100 de euro pentru o masa la un restaurant , si pana la 350 EUR pe o masa cu trei feluri de mancare la o unitate de top.
Ca indicatie generala, cheltuielile lunare pentru o persoana, incluzand locuinta, produse alimentare, utilitati, timp liber, transport, asigurari de sanatate si imbracaminte poate costa peste 1000 de euro. O familie de patru persoane va trebui sa plateasca aproximativ 2.495 de euro pentru aceleasi cheltuieli.
Aproximativ 25% din bugetul mediu al unei familii va fi cheltuit pe cazare. In functie de locul in care locuiti in Italia, chiriile vor varia in mod considerabil. Inchirierea unui apartament in Napoli poate costa 550 de euro pe luna, si dublu pentru acelasi apartament in Milano sau Roma. Inchirierea unui apartament de 50m²  in Roma poate costa in jur de 1.050 de euro pe luna, de trei ori mai scump decat apartamentele de aceeasi dimensiune dintr-o zona rurala.

Transport - Locuri de munca Italia

Sistemul de transport public italian este bine conectat si variat. Emigantii  pot alege sa calatoreasca rutier, feroviar, aerian sau pe apa in locatii din intreaga tara.
Autobuzele si feriboturile ofera, de asemenea mijloace eficiente de transport intre orase si  insulele din largul coastelor italiene.
Trenurile sunt cele mai eficiente si rentabil mod de a calatori in jurul Italiei. autobuzele interurbane (extraurbane) sunt extrem de eficiente si sunt o modalitate ieftina si confortabila de a calatori intre orase. Ele sunt utile mai ales atunci cand calatoresc intre orasele mai mici din zonele regionale, care nu au gari.
Biletele pot fi cumparate de la baruri, tutungerii, chioscurile de ziare sau automatele de bilete din statii.

Chiria - Locuri de munca Italia

Este important sa se cunoasca piata locala atunci cand se doreste inchirierea unei proprietati in Italia. Emigrantii ar putea obtine preturi bune si corecte pentru chirie in orase ca Perugia sau de la Bologna, dar sansele de a gasi acelasi lucru in Roma, Milano si Florenta sunt putin probabile.
Emigrantii ar trebui sa inceapa cautarea unei locuinte on-line, in anunturi si la agentii imobiliari locali.
Procesul de inchiriere este destul de simplu. Proprietarul va scrie la contract, care, odata semnat, este inregistrat la Ufficio del Registro (Oficiul registrului). Asigurati-va ca contractul este citit cu atentie. In cazul in care un chirias expat nu vorbeste limba italiana, ei ar trebui sa solicitati pe cineva in care aveti incredere sa-l traduca.
Cei mai multi proprietari cere un depozit de trei luni chirie in momentul semnarii contractului, dupa care chiria este platita lunar.