{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '1' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Te intereseaza locuri de munca in Luxembourg? Doar pe portalul nostru veti gasi cele mai noi joburi in strainatate. Te invitam sa descoperi ultimele joburi ale angajatorilor

Luxembourg a fost mult timp o regiune prospera in Europa iar salariile sunt, in general, peste medie, desi nu la fel de mari ca si cele din Germania si Franta. Luxembourg ofera un salariu minim lucratorilor sub 23 sau 18 ani.
Cresterile anuale salariale sunt adesea controlate printr-un acord industrial colectiv si raportat la cresterea costului local de viata. In Luxembourg salariul tau poate depinde de varsta, si desi nivelurile salariale apar rar in anunturile cu locuri de munca, intervalul de varsta dorit iti va da o idee despre cat este angajatorul dispus sa plateasca.
Taxele in Luxembourg sunt mai mari decat ati putea fi obisnuiti, asa ca nu uitati sa luati in considerare acest lucru atunci cand acceptati salariul. Cu toate ca Luxembourg are o reputabie de "paradis fiscal", acest lucru se bazeaza in mare masura pe impozitele indirecte, mai degraba decat impozitul pe venit.
Daca aveti prieteni sau cunostinte care locuiesc in Luxembourg, interesati-va care ar fi salariul mediu pentru domeniul sau profesia voastra. Pentru multi angajati, in special directori si seniori maganeri, renumeratia este cu mult mai mare decat banii pe care ii primesc in pachetele salariale lunare.

Unele companii ofera beneficii, cum ar fi masina de firma, taxe scolare fara dobanda, sau alte credite, precum si apartenenta la cluburi locale sau organizatii sportive. Aceste beneficii suplimentare sunt, de obicei, impozabile, iar acest lucru ar trebui luat in considerare la calcularea salariului net sau comparare ofertelor concurente de locuri de munca in Luxembourg.
Orele de lucru in Luxembourg, variaza in functie de angajator, pozitie, industria in care sunteti angajat si conventiile colective regionale sau industriale care se aplica angajatorului vostru. Saptamana standard de lucru este de 40 de ore. Dupa aceea, angajatii trebuie sa fie platiti suplimentar, cu renumeratie care variaza in functie de cerintele si conditiile orelor de munca suplimentare lucrate.
Munca in  Luxembourg este o experienta provocatoare si datorita prezentei a numeroase companii multinationale, poate fi punctul de plecare pentru o cariera internationala. Cele mai multe dintre marile banci internationale au o sucursala sau o filiala in  Luxembourg.
In mod direct, in  Luxembourg, sunt angajate in jur de 48.000 de persoane, iar alte 30.000 in mod indirect, in sectorul serviciilor financiare, dintre care 23% sunt de nationalitate din  Luxembourg.
Restul de 77% sunt compusi din rezidenti straini si navetisti transfortalieri din tarile vecine: Franta, Belgia si Germania.
Luxembourg este o tara stabila din punct de vedere politic, bucurandu-se de o rata scazuta a somajului si o economie sanatoasa.

Caracteristici generale - Locuri de munca Luxemburg

Marele Ducat al Luxembourgului este o tara fara iesire la mare, situata in nordul Europei, inconjurata de Belgia la Vest, Franta la Sud si Germania la Est. Pe cap de locuitor, aceasta este cea mai bogata tara din UE, precum si printre cele mai mici ca marime. Luxembourg este alcatuit in mare parte din dealuri si paduri. Clima este oceanica, marcata prin precipitatii ridicate, in special la sfarsitul verii. Verile sunt racoroase si iernile blande.

Viata in Luxembourg - Locuri de munca Luxemburg

Luxembourg este situat la rascurea retelei de autostrazi europene, este legata de reteaua de tren francez TGV si are un aeroport atractiv, modern si care ofera conexiuni rapide si practice in principalele capitale europene.
Toti rezidentii din Luxembourg beneficiaza de un sistem global de securitate sociala. Aceasta acopera prestatii familiale, asigurari de somaj, asigurare accidente de munca, de sanatate, precum si de ingrijire pe termen lung.
Angajatii si persoanele care desfasoara activitati independente sunt inscrise automat in sistemul lor de securitate sociala, si in majoritatea cazurilor, beneficiile se extind si membrilor familiei, cum ar fi sot/sotie, copii si alti membri ai familiei aflati in intretinere in gospodarie.

Transportul - Locuri de munca Luxemburg

Transportul in Luxembourg este asigurat in primul rand de sistemul rutier, feroviar si aerian. Reteaua de drumuri este modernizata semnificativ, existand autostrazi catre tarile invecinate.

  • Bilet 1 calatorie – 2 euro
  • Abonament o luna – 25 euro
  • Taxi – 2.6o euro/km.

Chiria in Luxembourg - Locuri de munca Luxemburg

Preturile locuintelor in Luxembourg sunt ridicate in comparatie cu majoritatea tarilor. Atunci cand iti planifici mutarea in Luxembourg, incepe prin inchirierea unei case simple sau a unui apartament.
Chiria poate fi costisitoare, mai ales in capitala, unde pretul apartamentelor cu o camera poate ajunge la 1200 euro/luna, iar a unui apartament cu 3 camere la 2300 euro/luna.
Preturile sunt mai mici in orasele din jurul capitalei si in partile de nord si sud ale tarii.