{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '2' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Vrei sa te angajezi in Malta? Pe Infomunca gasesti mii de locuri de munca in strainatatate printre care si joburi in Malta

Malta are cea mai mica economie din Uniunea Europeana, insa se afla la mijlocul clasamentului intre tarile UE a caror economie foarte industrializata este bazate pe servicii. Malta este populara in industria jocurilor de noroc-online; de asemenea atrage investitori straini cu o forta de munca bine pregatita si costuri reduse ale fortei de  munca. Apartenenta la  UE estr atractiva la randul ei, insa un bonus este faptul ca insula a fost mai putin afectata de crizele financiare, decat alte tari din zona euro, reusind sa mentina o rata scazuta de somaj.

Economia malteza este reglementat de guvern, insa se pune accent pe libera initiativa si privatizare. Economia depinde de comert, productia de componente electronice, turism, jocuri de noroc online si servicii financiare.
Sectorul jocurilor de noroc online atrage multi emigranti care isi doresc un loc de munca, Malta fiind una dintre putinele tari din lume care acorda licente pentru operatorii de jocuri de noroc online.

Majoritatea emigrantilor care nu vorbesc malteza, isi gasesc locuri de munca in domeniul IT, call center-uri sau isi infiinteaza propriile afaceri. Angajatorii intreprinderilor mici prefera sa angajeze candidati locali. O alta oportunitate de angajare in Malta este aceea de a lucra pentru o companie malteza cu interese straine.
Daca va doriti un loc de munca in Malta, puteti incepe cautarea prin intermediul portalului nostru. Alte surse ar fi: ziare locale, locuri de munca postate pe site-urile de anunturi din Malta, sau prin intermediul agentiilor de recrutare.
Saptamana de lucru in Malta difera in functie de industria, insa prin lege, angajatii nu trebuie sa lucreze mai mult de 48 de ore pe saptamana, daca nu sunt de acord sa faca acest lucru. In cele mai multe cazuri, angajatorii sunt obligati sa plateasca orele suplimentare.
Salariul lunar – 1096.78 euro

Caracteristici generale - Locuri de munca Malta

Malta este o tara insulara, un arhipelag situat in centru Marii Mediterane, format din 6 insule (Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla si St. Paul), dintre care cea de fata este cea mai mare ca suprafata – 316 km ²

Clima - Locuri de munca Malta

Climatul Maltei este tipic mediteraneean, fiind puternic influentat de mare. Insulele malteze au un climat placut, insorit, cu medie zilnica de aproximativ 12 ore de soare, in timpul verii, coborand pana la 5-6 ore in mijlocul iernii.
Verile sunt calde, uscate si foarte insorite. Temperaturile pe timp de zi sunt adesea atenuate de briza marii. Primavara si iarna sunt mai reci, iar iernile sunt blande cu friguri scurte si ocazionale.

Relief - Locuri de munca Malta

Suprafata Maltei reprezinta un podis calcaros scund ce ofera coaste cu ape cristaline, plaje cu nisip rosu, pesteri subacvatice si piscine naturale.

Limbi oficiale - Locuri de munca Malta

malteza si engleza

Costul de trai - Locuri de munca Malta

Costul de trai in Malta poate fi ridicat. Desi nu a fost imuna la criza financiara, Malta a rezistat mai bine decat o mare parte a statelor din zona euro.

Preturile bunurilor si serviciilor au crescut constant, insa cresterile salariale nu au reusit sa tina pasul. Costul vietii in Malta este mai mic decat in orase orecum Londra si Paris, insa si veniturile medii sunt de asemenea mai mici decat media europeana.

Chiria - Locuri de munca Malta

Valetta, capitala malteza si Sliema sunt populate de emigranti. Ele ofera statiuni, magazine si locuinte moderne mai scumpe decat alte zone. In cadrul oraselor, chiria devine mai ieftina la periferie.
Poti gasi o proprietate moderna, dotata cu o gradina si 2-3 dormitoare, la un pret mai bun in Malta, decat in majoritatea destinatiilor europene.
Utilitatile de asemenea, sunt mai putin costisitoare, iar cele mai multe locuinte sunt amenajate.
Pretul unei garsoniere in centrul orasului este de 597.67 euro, iar in afara orasului 408.05 euro. Apartamentele cu 3 camere in orasele mari ajung la 1000 de euro, iar in afara orasului la 685 euro.

Factura de utilitati (curent, caldura, apa, gunoi) pentru o locuinta de 85 m ² este aproape 80 de euro, iar un abonament de internet 23.21 euro.

Costul alimentelor si imbracamintii in Malta - Locuri de munca Malta

Emigrantii ar putea cheltui aproape 300 de euro pe luna pe produse alimentare. Produsele locale sunt mai ieftine, iar in supermarket-uri mancarea este mai ieftina decat in magazinele alimentare mici.
Costul pentru imbracaminte este egal cu restul Europei, iar emigrantii pot gasi magazine de renume in Valetta sau Sliema.
Cateva preturi pentru diverse alimente:

  • 1 l lapte – 1 euro
  • orez – 1.75 euro
  • paine – 1 euro
  • piept de pui – 6.5 euro
  • oua –  2 euro
  • bere- 2.5 euro
  • apa – 0.95 euro
  • mere – 2 euro

Transportul - Locuri de munca Malta

In Malta, transportul este destul de limitat.Avand in vedere dimensiunile sale mici, transportul public este limitat la autobuze cu trasee extinse pe cele doua insule mai mari. Alte optiuni de transport sunt taxiurile sau feriboturile (pentru calatoriile intre insule).
Un bilet transport public local: 1.5 euro
Taxi 1.50/km
1 litru motorina – 1.39 euro