{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '2' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Vrei sa te angajezi in Norvegia? Esti pe portalul de joburi potrivit, deoarece avem zeci de joburi in Norvegia si mii de locuri de munca in strainatate.

Emigantii care intentioneaza sa lucreze in Norvegia se pot considera norocosi. In rapoartele anuale, precum Indexul Angajatului European, Norvegia este identificata ca fiind una dintre cele mai bune tari din lume in care sa lucrezi.
Majoritatea norvegienilor spun ca se simt multumiti si siguri de locul lor de munca. Economia puternica si bunastarea statului au creat un mediu optimist si de incredere in cadrul fortei de munca.
Orele de lucru sunt in mod normal de la 8 dimineata pana la 16 dupa-amiaza. Prin lege, angajatii au 4 pana la 5 saptamani de concediu pe an.
Angajatii cu familii au libertatea de a pleca de la job mai devreme pentru a-si lua copiii de la scoala. Nu va asteptati ca norvegieni sa lucreze peste program. In afara orelor de lucru, birourile sunt goale.
Companiile internationale folosesc limba engleza in cadrul companiilor, insa se pune un mare accept pe limba norvegiana pentru cei care isi cauta un loc de munca.
Economia infloritoare a Norvegiei oferta emigrantilor multe oportunitati de angajare, in special in domeniul ingineriei, IT, cercetare si finante. Cei mai multi emigranti isi gasesc de lucru in cadrul industriilor de transport, energie, petrol si gaze.
Norvegia a supravietuit crizei financiare globale mai bine decat majoritatea tarilor din Europa, iar economia sa deja stabila, continua sa se imbunatateasca. Printre cei mai mari angajatori din Norvegia se numara Aker, Norsk Hydro, Telenor, Orkla, Aker Kvaerner sau Statoil.

Cu o rata a somajului scazuta, de aproximativ 4% in 2015, exista multe oporunitati de locuri de munca in Norvegia. Firmele multinationale angajeaza emigranti chiar daca nu vorbesc norvegiana.

Salariu mediu lunar: 27.029 NOK

Costul vietii - Locuri de munca Norvegia

Costul de trai in Norvegia este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari din lume. Salariile mari compeaza o parte din aceste costuri, precum si serviciile publice oferite de stat.
Din cauza sistemului social egalitar, in Norvegia, marja dintre salariile mici si cele mari este mica. Emigantii vor constata ca, din cauza structurii fiscale, acestia nu vor avea venituri mai mari decat cineva care lucreaza in instalatii sanitare, de exemplu. A face mai multi bani nu este neaparat avantajos atunci cand ajungi sa platesti impozite mai mari pe acest venit. De asemenea, este o provocare sa economisesti bani pe termen scurt, iar uneori, emigantii pot constata ca au nevoie de doua venituri pentru a supravietui.

Exista foarte putine lucruri considerate ieftine in Norvegia, in comparatie cu preturile europele.
Pestele proaspat si crevetii, spre exemplu au preturi rezonabile, insa cele mai multe produse sunt importate, existand o taxa de TVA de 14% pe produsele alimentare. Acesta este motivul pentru care multi norgevieni merg peste granita cu Suedia intr-un harrytur, care este de fapt o excursie de cumparaturi, de unde se aprovizioneaza cu alimente de baza, la un cost cu 20% mai mic. Aceasta industrie transfrontaliera este ata de mare incat mai multe centre comerciale au fost construite peste granita doar pentru a permite accesul consumatorilor norvegieni.

Chiria in Norvegia - Locuri de munca Norvegia

Locuintele sunt scumpe la Oslo, insa in afaca capitalei preturile sunt mai accesibile. Emigrantii care cauta cazare in Norvegia vor fi fericiti sa afle ca exista numeroase optiuni de locuinte in intreaga tara, toate de o calitate excelenta.
Cu toate ca preturile de cazare in Norvegia pot fi mari (o treime sau chiar jumatate din salariu), angajatorii ofera adesea emigrantilor, o indemnizatie de locuinta, in contractele lor.
Mai mult decat atat, emigrantii care se gandesc sa se mute in Norvegia cu familiile lor, pot fi siguri ca - la fel ca toate celelalte aspecte ale societatii norvegiene – gama de optiuni de cazare disponibile este "family-friendly" (prietenosi cu familiile).

Procesul de inchiriere a unei proprietati in Norvegia este simplu – cu toate ca emigantii sunt sfatuiti sa nu isi puna toate sperantele o anumita proprietate, deoarece concurenta poate fi destul de rigida. De obicei, o persoana care participa la o vizionare a locuintei, este pusa o lista de asteptare, urmand ca proprietarul sa o contacteze la un moment ulterior.
Cele mai multe contracte de inchiriere locuinte in Norvegia sunt semnate pe cel putin 1 an. Chiriasul este obligat sa plateasca chiria pe 3 luni in avans, ca depozit.

Preturi chirii:

  • Chirie apartament 3 camere in centrul orasului: 16.483 NOK
  • Chirie apartament 3 camere in afara orasului: 12.612  NOK
  • Utilitati: 1708 NOK

Transportul in Norvegia - Locuri de munca Norvegia

Orase precum Oslo, Bergen si Trondheim au sisteme excelente de transport public. Autobuzele, metroul si tramvaiele sunt optiunile cele mai la indemana, rute care circula in mod regulat. Autobuzele si tramvaiele pleaca la fiecare 5,10 sau 15 minute, in functie de momentul zilei si de traseu.
Transportul public este costisitor, insa exista optiuni rentabile pentru utilizarea pe termen lung.

Preturi transport:

  • Bilet 1 calatorie: 34.41 NOK
  • Abonament lunar: 680 NOK
  • Taxi: 14.71 NOK/km
  • Benzina: 14.41 NOK/litru