{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '79' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Te intereseaza locuri de munca in Olanda? Pe Infomunca gasesti in orice moment zeci de joburi disponibile in aceasta tara si mii de locuri de munca in strainatate in peste 40 de tari

Desi este o tara mica, Olanda este cu siguranta printre cele mai bogate de pe continent, tara fiind dependenta de comert. Principalele industrii din Olanda sunt industria de prelucrare a alimentelor, produse chimice, gaze si petrol, bunuri de transport, comunicatii si servicii financiare.
Astazi, conditiile fiscale excelente au atras circa 5000 de investitori straini in Tarile de Jos, multe multinationale si firme renumite, precum Nike sau Canon si-au instalat sediul aici si ofera anual zeci de mii de locuri de munca in Olanda.
Mai mult, rata somajului este de 3.5%, ceea ce este cu mult mai mica in comparatie cu alte tari vecine.
Gasirea unui loc de munca in Olanda nu este o sarcina usoara si este recomandat sa va cautati un loc de munca inainte de a porni spre aceasta tara. Fie ca sunteti un profesionist calificat sau un muncitor, aceeasi pozitie intr-o alta tara ar putea fi diferita (conditiile de munca, salariul, etc) si in unele cazuri, exista posibilitatea sa nu gasiti joburi disponibile in domeniul dorit, cel putin pe termen scurt.
Exista multe oportunitati de angajare, insa, ca regula generala, atunci cand va cautati de lucru in strainatate, trebuie sa fiti pregatiti sa acceptati si alte joburi, in cazul in care locul de munca preferat nu este disponibil.
Inainte de a va angaja, tineti cont de faptul ca trebuie sa faceti o impresie buna. Daca sunteti constienti ca CV-ul este un instrument de marketing sunteti deja la jumatatea drumului spre gasirea unui loc de munca in Tarile de Jos. Odata ce ati trecut de toate formalitatile, urmatorul pas este construirea unui CV si a unei scrisori de intentie. Mai intai de toate faceti-va temele, aflati despre compania care va va angaja, care sunt calitatile pe care le cauta intr-un potential angajat si asigurati-va ca experienta si abilitatile se adapteaza cerintelor lor.
In Olanda, venitul minim legal este de 1.524.60 euro/luna, 351.85 euro/saptamana, 70.37 euro pe zi si 8.80 euro pe ora.

Dreptul muncii - Locuri de munca Olanda

In conformitate cu legislatia olandeza, angajatilor li se permite sa lucreze maxim 9 ore pe zi, si 40-45 de ore pe saptamana. Media de lucru pe saptamana este de 5 zile, duminica fiind tratata ca o zi de odihna.
In cazul in care un angajat lucreaza mai multe ore pe saptamana, acesta poate avea dreptul la o zi libera, cu acordul angajatorului. Numarul de zile de concediu anual platit este de obicei de 20 de zile, insa unii angajatori poti acorda un plus de 5 zile.
Toti angajatii sunt platiti in timpul concediului si primesc un bonus echivalent cu 8% din veniturile actuale.

Numele oficial al tarii este Regatul Tarilor de Jos, si este o tara situata in partea continentala de nord-vest a Europei si se invecineaza la Vest cu Marea Nordului, la Est cu Germania si la Sud cu Belgia.

Clima - Locuri de munca Olanda

De-alungul coastei Marii Nordului, climatul este umed si bland, iernile fiind rareori puternice, iar verile nu sunt foarte calduroase.

Economia - Locuri de munca Olanda

Olanda este una dintre cele mai dezvoltate tari ale lumii. Ea are multe industrii si agricultura la nivel foarte inalt de productivitate. Companii precum Shell, Unilever, precum si gigantii bancarii ING Group si ABN AMRO isi au sediul in aceasta tara.
Olanda este membra a Uniunii Europene, adoptand ca moneda nationala, euro.

Limba - Locuri de munca Olanda

Limba oficiala este olandeza, insa cel putin 90% din olandezi cunosc limba engleza si majoritatea vorbesc doua limbi straine. Cei care isi doresc un loc de munca in Olanda si aplica pentru un job, desi nu cunosc limba olandeza sunt primiti pe piata muncii, insa cunoasterea de baza a limbii va spori sansele candidatilor de locuri de munca.

Chiria - Locuri de munca Olanda

In Olanda, chiria este principala cheltuiala, fiind destul de scumpa. Amsterdamul este fruntas in acest sens, motiv pentru care majoritatea  aleg sa locuiasca in orasele apropiate de Amsterdam.
Asadar, chiria minima pentru un apartament nemobilat intr-o zona buna este in jur de 1350- 1500 de euro/luna. Cheltuielile de intretinere sunt intre 150-200 de euro/luna.

Transportul - Locuri de munca Olanda

Transportul este foarte scump in Olanda, asa ca daca nu stii sa mergi pe bicicleta, cred ca ar fi timpul sa inveti. Atunci cand inchiriezi o locuinta, tine cont si de distanta dintre job si casa, pentru ca cu cat vei fi mai departe de locul de munca, cu atat vei plati mai mult la transport.