{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '3' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Cauti joburi in Slovacia? Doar pe site-ul nostru gasesti ultimele locuri de munca in strainatate. Intra acum si descopera ultimele oferte de munca postate de marii angajatori!

Piata muncii - Locuri de munca Slovacia

Slovacia, sau Republica Slovaca, este o tara fara iesire la mare, situata in centrul Europei, avand una dintre cele mai rapide economii in crestere din Uniunea Europeana. Cu toate ca este un fost stat comunist, tara s-a transformat odata cu declararea independentei, intr-o economie aproape complet privatizata, orientata catre piata. Un cost relativ scazut de trai si taxe mici, combinate cu o gama larga de activitati in aer liber si splendoarea naturala – toate acestea au facut din Slovacia o alegere atractiva pentru emigranti.
Sectorul de servicii este cel mai mare factor care contribuie la PIB-ul sau, iar productia de autovehicule este de asemenea esentiala, ambele oferind numeroase locuri de munca in Slovacia. Rata somajului a fost la 12% in 2015. In plus, Slovacia inca mai incearca sa isi scuture problemele socio-economice care au insotit independenta, cum ar fi coruptia si nepotismul. Cu toate acestea, Slovacia a marcat un decent loc 37 din 189 de tari privind usurinta de a face afaceri, clasament pentru anul 2015 realizat de Banca Mondiala.
Slovacia este deschisa pentru noi afaceri, iar guvernul incearca sa atraga noi investitori. Localnicii sunt deschisi la idei noi, iar emigrantii cu un plan de afaceri bun, isi vor putea dezvolta afacerea rapid.
Gratie cresterii nivelului de trai si scaderii somajului, Slovacia are e o economie infloritoare. Ca atare, locurile de munca sunt in crestere, de asemenea.

Cei care doresc sa lucreze in Slovacia vor fi incantati sa stie ca aceasta este considerata o economie generatoare de venit, si ca a revenit bine dupa criza financiara - inregistrand o crestere a PIB de 2,4% in 2014.
Printre principalele industrii care ofera si o multime de joburi, se numara fabricatie electronica si vehicule ; cu toate acestea, in ultimii ani, turismul a cunoscut o crestere, angajand acum aproape 70% din populatia locala si emigranti. Agricultura este, de asemenea, o parte importanta a economiei, cu aproape 40% din terenul tarii cultivat pentru uz agricol.
Cu toate ca Slovacia are la dispozitie o piata mai mica de locuri de munca decat unele tari europene, inca mai are aceleasi reguli pentru permise de lucru ca si multe alte natiuni. Acest lucru inseamna ca, in calitate de cetatean al EEA nu vei avea nevoie de un permis de munca sau o viza pentru a lucra in Slovacia, deoarece esti membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Caracteristici generale - Locuri de munca Slovacia

Slovacia este o tara situata in Europa Centrala, cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori, si o suprafata de aproximativ 49.000 km² Clima este continentala, cu o diferenta semnificativa intre cele patru anotimpuri, mai ales iernile geroase si verile calde.

Chirie - Locuri de munca Slovacia

Inchirierea sau cumpararea unei case in Slovacia este relativ ieftina. Nu exista nici o restrictie cu privire la cumpararea de proprietate pentru straini, iar bunurile slovace sunt considerate o investitie sigura. Cat de mult emigrantii vor plati pentru locuinte va depinde de locul in care si-ar dori sa traiasca.

Cea mai scumpa cazare in Slovacia se afla in Bratislava, capitala - mai ales in centrul orasului, in jurul Castelului Bratislava, sau Castelul Devin.

Cei mai multi slovaci prefera sa cumpere locuinte, insa emigrantii de obicei, opteaza pentru inchiriat, cel putin, la inceput. Oricum, preturile sunt acceptabile

Costul de trai - Locuri de munca Slovacia

Costul de trai in Slovacia este favorabil pentru emigranti. Preturile in Bratislava sunt mai mari decat in restul tarii, dar locuitorii sai au o putere de cumparare mai mare.
Exista doua tipuri de oameni - cei care-si petrec week-endul in centre comerciale si cafenele si cei care dispar in natura in timpul lor liber.

Aproape fiecare parte rezidentiala din Bratislava are propriul centru comercial. Din moment ce atat de multi oameni lucreaza ore tarzii, supermarket-uri si mall-uri sunt adesea deschise seara si duminica.