{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '5' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Esti in cautare de locuri de munca in Spania? Doar pe site-ul nostru veti gasi cele mai noi joburi in strainatate.

Ca emigrant, gasirea unui loc de munca in Spania poate fi dificila, iar cei care lucreaza deja in Spania ar face bine sa tina bine la joburile lor.
Rata somajului in Spania a atins maximul de 27% in 2013. Chiar daca in 2015, a scazut pana la 23%, aceasta este inca printre cele mai ridicate din Uniunea Europeana. Guvernul national a creat chiar stimulente financiare pentru a-i incuraja pe strainii fara locuri de munca sa se intoarca in tara lor.
Cetatenii UE nu au nevoie de un permis de munca pentru a munci pe teritoriul Spaniei.
Cei care au fost suficient de norocosi sa isi asigure un loc de munca odata cu sosirea lor in Spania vor evita criza de locuri de munca, insa cei mai multi dintre cei care sosesc in Spania, cu putin mai mult decat "un pahar pe jumatate plin" de optimism, vor descoperi repede ca gasirea de locuri de munca in Spania poate fi mai dificila decat au anticipat.
Perspectiva unui loc de munca se largeste enorm pentru emigrantii care dovedesc o cunoastere buna a limbii spaniole. Daca stapaniti o alta limba, exista totusi destul de multe posibilitati de angajare in special in agentii imobiliare, de turism si call-center-uri.
In general, sectoarele turism si constructii sunt cele mai importante din Spania, reprezentatnd cele mai bune zone pentru a cauta joburi.
Bine de stiu este faptul ca orice calificare obtinuta in Europa este recunoscuta.
Salariile sunt in general mai mici decat in Marea Britanie si nordul Europei, insa nivelul de trai este mai ridicat si costul de trai mai scazut.
Orele de munca in Spania includ o pauza de doua ore pentru masa de pranz.

Salariu mediu lunar: 1273 euro

Caracteristici generale - Locuri de munca Spania

Spania este situata in SV Europei, avand o populatie de 46.704.310 locuitori si este a patra tara ca marime a Europei. Are un relief muntos, unde altitudinea medie este 660 m.
Clima este in general temperata si mediteraneeana, cu veri calde si ierni blande.

Costul de trai - Locuri de munca Spania

Emigrantii se bucura de un cost de trai relativ scazut in Spania.
In timp ce costul de trai a crescut semnificativ de-alungul anilor, salariul mediu a ramas cam acelasi, ceea ce face viata emigrantilor care aleg sa traiasca in Spania si rezidentilor mai dificila.
Mai mult decat atat, sconomia Spania a fost profund tulburata, cu aproape un sfert din forta de munca inca somera in 2015.
Cu toate acestea, cele mai mari centre urbania din Spania sunt inca mai putin costisitoare decat alte destinatii europene cum ar fi Paris, Geneva sau Londra.
Spania ofera o calitate a vietii medie. Tara este relativ mare si variaza enorm (cultural, climatic si economic) de la o regiune la alta.

Chiria - Locuri de munca Spania

In timpul boom-ului imobiliar spaniol din ultimii ani, locuintele au devenit costisitoare atat pentru inchiriat cat si pentru cumparat. Acest lucru insa s-a schimbat radical si astazi, locuintele spaniola sunt disponibile la un pret mai mic.
Costurile de inchiriere ale unei locuinte variaza in mod considerabil intre centrul Madrid-ului, de exemplu si zonele de coasta.
Cu cat o proprietate este mai aproape de coasta cu atat mai mult aceasta va costa mai mult, iar acest lucru este valabil in special pentru coasta mediteraneeana. Aceasta tendinta se datoreaza pasiunii pentru plajele spaniole, impartita de catre spanioli si straini deopotriva.
Locuintele din apropierea coastelor sunt printre cele mai scumpe imobile pe perioada verii, in timp ce cele ce sunt inchiriate pe termen lung sunt de obicei mai ieftine.

Majoritatea emigrantilor opteaza pentru inchirierea unei proprietati, cel putin la inceput. Cei care vor sa inchirieze o locuinta in Barcelona, Madrid sau Sevilla vor descoperi ca optiunile sunt limitate la apartamente mobilate sau nemobilate in zonele din centru, cateva casute si cabane in suburbii.
Impartirea unei case mai mari cu alte persoane este si in Spania o optiune pentru emigrantii care nu isi permit sa inchirieze singuri o locuinta.

Preturi - Locuri de munca Spania

  • Utilitati (electricitate, caldura, apa, gunoi) pentru o locuinta de 85 m2 – 119 euro
  • Internet – 33 euro
  • Garsoniera in centrul orasului – 540 euro
  • Garsoniera – 400 euro
  • Apartament cu 3 camere in centru – 870 euro
  • Apartament cu 3 camere la periferie – 650 euro

Transport - Locuri de munca Spania

Transportul public in Spania este in general ieftin, autobuzele oferind o modalitate de calatorie low-cost excelenta. In acelasi timp, reteaua de cai ferate este o buna optiune pentru cei care vor sa calatoreasca mai ieftin.
Sistemul de transport public este bine organizat si cuprinzator, astfel incat sa permita rezidentilor sa calatoreasca in mod eficient atat in interiorul oraselor cat si intre orase.
Preturi:

  • Bilet o calatorie – 1.50 euro
  • Abonament lunar – 45 euro
  • Taxi – 1.05 euro/km
  • Benzina – 1.23 euro/litru