{{ jobSearch.result && jobSearch.result.total != null ? jobSearch.result.total : '1' }} locuri de munca
Sortare {{jobSearch.getSelectedSorting()}} Nr. joburi pe pagina 10 25 50

Vrei locuri de munca in Ungaria? Doar pe site-ul nostru veti gasi cele mai noi locuri de munca in strainatate.

Economia Ungariei a inflorit odata cu aderarea la Uniunea Europeana, in 2004. Emigrantii care isi doresc un loc de munca in Ungaria vor costata ca mediul de lucru este destul de traditional, mai ales daca lucreaza pentru o companie locala. Campaniile multinationale pe de alta parte, ofera medii similare cu cele din America si Europa de vest.
Saptamana de lucru este in general, de 40 de ore, iar concediul anual este de obicei de 21 de zile. Cunoasterea de baza a limbii maghiare este de ajutor atunci cand se negociaza pachetele salariale si pot pune solicitantii de locuri de munca in primul rand atunci cand acestia aplica pentru un loc de munca. Salariul minim in Ungaria este de 152.775 HUF/luna, iar emigrantii care lucreaza pentru companiile multinationale se pot astepta sa castige chiar mai mult decat angajatii maghiari.

Piata locurilor de munca in Ungaria poate fi dificila, mai ales in contextul economic actual. Cu toate acestea, exista domenii in care angajatii sunt la mare cautare; ne referim la domenii precum: tehnologie, telecomunicatii si IT, in special programatori.
Alte campuri de munca populare in care emigrantii isi pot gasi joburi, sunt: contabilitate, audit si management de proiect, etc. Multi emigranti tineri si fara experienta, lucreaza ca profesori de limba engleza. Aceste pozitii sunt adesea ocupate de emiganti ca sub-contractori, mai degraba decat angajati cu drepturi depline.
Alte industrii in expansiune, in Ungaria, includ sistemele de energie regenerabila, productia de automobile de lux si turism. Exista de asemenea, si oportunitati de munca in inginerie si servicii de transport.

Caracteristici generale - Locuri de munca Ungaria

Ungaria este o tara situata in Europa Centrala, inconjurata doar de uscat. Clima este temperata, cu ierni reci si veri calde, iar relieful este predominant de campie, dealuri si munti de altitudine mica.

Costul de trai - Locuri de munca Ungaria

Costul de trai in Ungaria este egal sau chiar mai mic, comparativ cu alte tari europene. Orasele mai mari, in special, Budapesta, sunt mai scumpe de cat zonele rurale. Achizitionarea produselor locale va costa mai putin, decat brandurile occidentale.
Emigrantii tind sa castige salarii mai mari decat angajatii maghiari, ceea ce le ofera o mai buna calitate a vietii.
La fel ca si in alte locuri, cheltuielile principale sunt reprezentate de chirie. Acest lucru este valabil in zonele urbane, precum Budapesta. Majoritatea locuitorilor din capitala, cheltuiesc mai mult de jumatate din salariul lunar pe chirie si utilitati. Costul de inchiriere a unei locuinte depinde in mare masura de locatia, marimea si starea resedintei.

Urmatoarea cea mai mare cheltuiala pentru cei mai multi, este mancarea; aceasta reprezinta aproximativ un sfert din salariul lunar al unui maghiar.

Chiria - Locuri de munca Ungaria

In Ungaria locuintele se gasesc sub forta de apartamente pentru cei care locuiesc in zonele urbane interioare, si case pentru cei care locuiesc in suburbii si zonele rurale periferice.
Emigrantii care se deplaseaza in Ungaria, vor gasi aici o gama larga de optiuni de locuinte disponibile. Apartamentele mobilate si nemobilate sunt o optiune, preferinta care este de obicei determinata de durata sederii in Ungaria.

Acordurile de inchiriere sunt standard: chiriasul trebuie sa plateasca un depozit/garantie egala cu chiria pe 2 sau 3 luni.

In Budapesta, emigantii cu familii aleg sa locuiasca pe partea Buda, unde exista o serie de oportunitati de cazare in case cu gradini. Apartamentele de pe partea Pesta, sunt de obicei ocupate de emigranti fara copii.

Preturi chirie:

  • apartament 3 camere in centrul oraselor: 171.894  HUF/luna
  • apartament 3 camere in afara centrului: 121.890  HUF/luna.
  • Utilitati: 46.395  HUF/luna
  • Abonament internet: 3.942  HUF/luna

Transport - Locuri de munca Ungaria

Sistemul de transport public in Ungaria, este extins iar preturile sunt accesibile. Cele mai multe orase au linii de autobuz si tramvai, iar in Budapesta, exista si un sistem de metrou.

  • Bilet 1 calatorie: 350 HUF
  • Abonament lunar: 9.500 HUF/luna
  • Taxi: 280 HUF/km