Desi cerintele privind calificarea viitorilor angajati sunt minime, experienta in domeniu nefiind obligatorie iar singura obligativitate ar fi vorbirea la nivel mediu a limbii tarii unde angajatul isi va desfasura activitatea, aplicanti romani sunt oarecum reticenci la astfel de joburi.

Multi dintre cei dornici din Romania de a aplica la un astfel de job, sunt speriati de posibilele conditii de munca pe care le-ar gasi in strainatate, de gravitatea bolilor viitorilor pacienti de care vor avea grija, dar mai ales, de incapacitatea locomoterie a acestora care creste considerabil efortul depus pentru ingrijirea acestuia.

Este bine de stiut ca angajatorul ofera de obicei, cazare si masa iar salarizarea este buna, diferind de la tara la tara, ea putand ajunge chiar si pana la 1700 euro. Cei doritori sa aplice  trebuie sa stie ca, spre deosebire de Romania, conditiile de munca sunt mult mai bune, existand diferite dispozitive automate de manipulare a pacientilor imobilizati la pat (paturile sunt astfel create incat sa permita la ridicarea/coborarea automata a pacientului fara ca personalul sa fie nevoit sa o faca manual).

Doritorii pot aplica si pentru efectuarea unor cursuri de calificare pentru îngrijitori de persoane vârstnice la domiciliu, recunoscute de Ministerul Muncii din tara noastra dar si pe plan european,  cursurile fiind acreditate de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.  Conditiile de inscriere sunt minime fiind necesara doar dovada absolvirii unui liceu iar cursul presupune efectuarea atat de activitati teoretice cat si practice.

Gasiti un numar mare de oferte de locuri de munca pentri ingrijitori batrani in Anglia, Austria si Germania accesind pagina web infomunca.ro . Pentru mai multe detalii  privind aceste joburi, salarizare si alte conditii de inscriere puteti accesa site-ul amintit sau  solicita informatii la adresa aplica@informunca.ro