Fiecare sef vrea ca angajatii sai sa isi faca treaba bine. Chiar si printre angajatii extrem de competenti, practicarea anumitor obiceiuri pot face intr-adevar o diferenta. In cele ce urmeaza va propunem 10 sfaturi care te vor ajuta sa te numeri printre preferatii sefului:

Comunica

Mai ales la inceputul relatiei voastre - care este, atunci cand tu sau seful sunteti noi la locul de munca. Singurele situatii in care acest obicei nu este atat de bun este cand ii dai sefului tau prea multe informatii sau cand pui prea multe intrebari.
In celelalte situatii comunicarea poate fi un mare avantaj pentru tine.

Intelege ceea ce spune seful tau

Sefii apreciaza ascultarea receptiva. Cand seful tau iti cere sa faci ceva sau sugereaza modalitati pentru a-ti imbunatati munca, demonstreaza-i ca ai auzit.

Colaboreaza

Cand seful tau are o idee noua, raspunde la ea intr-un mod constructiv in loc sa te impotrivesti si sa pui obstacole. Colaboreaza cu el oridecate ori ideile sale te vizeaza si pe tine.

Construieste relatii

Il vei face pe seful tau sa arate bine daca stabilesti o relatie buna cu clientii departamentului in care lucrezi, indiferent daca acestia sunt in interiorul sau in afara companiei. Aplica ceea ce ai invatat despre modalitatile de a oferi servicii mai bune clientilor, de exemplu - pentru seful tau. Acest lucru este, de asemenea, util pentru dezvoltarea carierei tale.

Intelege cum te poti potrivi mediului

Seful tau este orientat catre detalii, sau este mai cu capul in nori? Personalitatea sefului este incredibil de importanta. Si la fel de importanta este intelegerea a ceea ce seful tau vrea de la un angajat. De exemplu, daca seful tau este orientat spre detaliii, se va astepta si isi va dori ca angajatii sai sa fie la fel. Dar un sef care nu are timp pentru detalii va aprecia un angajat care o face in locul lui.

Respecta-i cerintele

Daca seful tau ti-a spus in mod repetat ca uraste sa fie intrerupt la prima ora a diminetii, nu alerga la biroul lui atunci cand ajungi dimineata la birou.
La fel si in cazul in care seful tau iti cere sa nu intarzii. Respecta-ti programul de lucru si in acelasi timp respecta-ti seful.

Anticipeaza nevoile sefului tau

Daca lucrezi pentru cu seful tau de o buna perioada de timp, ar trebui sa fii in masura sa ghicesti nevoile lui; de exemplu ce informatii va dori sa stie, inainte de aprobarea unui proiect, ce asteapta ca tu sa faci, etc.

Gandeste la un nivel mai sus

Trebui sa iti faci propria munca, desigur. Dar atunci cand sefii iau in considerare cine merita o promovare, primele persoane pe lista sunt cele care inteleg problemele cu care sefii lor se confrunta.

Fii deschis la noi moduri de a face lucrurile

Cand seful tau vine la tine cu o idee noua, nu o respinge pur si simplu. Daca nu crezi ca va functiona, discuta cu el intr-un mod profesionist, matur si responsabil.

Fii implicat/dedicat muncii tale

Nu este o strategie buna sa te contrazici cu seful tau in fiecare situatie, dar nici sa dai pur si simplu din umeri si sa fii de acord cu tot ceea ce spune. Seful tau doreste sa vada in tine un angajat dedicat muncii sale; asta inseamna sa arati entuziasm pentru munca ta si sa comunici cu el cand vezi loc de imbunatatiri.