Pornind de aici, iată câteva clişee, pe care ai face bine să le ignori:

"Fă ceea ce îţi place”

Cauţi de foarte mult timp un loc de muncă dar încă nu ai găsit unul care se potriveşte atât pasiunii tale, cât şi bugetului. Oamenii îţi tot spun să îţi urmezi visul, însă nu găseşti jobul potrivit. Ce faci?

De ce este o regulă?

Hai să revenim şi să ne gândim de ce spun oamenii acest lucru: acest clişeu provine de la ideea că vei fi mult mai îndeplinit dacă te bucuri de ceea ce faci.

Încalcă regula

Cu toate acestea, în zilele noastre, ştim bine că împlinirea vine din mai multe locuri şi poate că locul tău de muncă este doar un mijloc de a sprijini viaţa din afara muncii. Aşa că, dacă ai o familie de sprijinit, sau alte modalităţi de a trăi pasiunea ta, este bine pentru locul tău de muncă să fie pur şi simplu doar un loc de muncă.

"Nu renunţa la un loc de muncă înainte de a avea un altul asigurat"

Când îţi sună alarmă la prima oră, gemi. Îţi urăşti slujba şi fiecare zi pare o eternitate. Vrei să pleci, dar nu ai un alt loc de muncă asigurat. Ar trebui să aştepţi?

De ce este o regulă?

Apropiaţii ţi-ar spune probabil să nu pleci încă. Nu doar că este mai uşor să găseşti un loc de muncă atunci când încă eşti în câmpul muncii, însă evitând o pauză de salariu, va înseamna că nu vei simţi presiunea de a accepta orice poziţie, chiar dacă nu este potrivită pentru tine.

Încalcă regula

Dacă rămânerea ta devine toxică emoţional, psihologic sau fizic, este timpul să pleci. Este adevărat că acest lucru îţi poate pune finanţele în impas, aşa că, ar fi înţelept să ai un buget strict pentru a te ajuta să te pregăteşti. Doar pentru că pleci înainte de a primi o ofertă nu înseamnă că o faci din capriciu.

 "Trebuie să stai într-o companie cel puţin un an"

Ai un nou loc de muncă şi totul a fost merge bine, până la un moment dat. Acum, doreşti să pleci, dar eşti îngrijorat că îţi vor scădea şansele de angajare dacă o faci şi îţi aduci aminte de această “regulă”.

De ce este o regulă?

Este adevărat: Nu vrei o reputaţie proastă. Angajatorilor le place să lucreze cu oameni care sunt stabili deoarece este scump să recruteze şi instruiască alte persoane, la fiecare 2-3 luni.

Încalcă regula

Deşi doreşti să eviţi pauzele sau schimbările dese de job din CV, cei mai mulţi oameni vor înţelege dacă a existat o situaţie specială şi a trebuit să îţi depui demisia după un timp scurt. Dacă şeful tău sau natura de zi cu zi a muncii tale, nu este ceea ce te-ai fi aşteptat, ţine cont de faptul că există uneori opţiunea de a-ţi schimba poziţia fără a părăsi compania.

Începe prin a căuta noi responsabilităţi şi discuta despre un posibil transfer la o altă echipă. Dacă după aceasta vrei în continuare să părăseşti acel loc de muncă, actualizează-ţi CV-ul şi reîncepe vânătoarea de locuri de muncă.

Aceste reguli nescrise funcţionează în general, însă nu pot fi aplicabile pentru fiecare situaţie. Totul se reduce la alegere personală, acordând o atenţie la factorii care sunt prezenţi în situaţia fiecăruia şi la a face ceea ce trebuie să faci pentru a obţine ceea ce vrei cel mai mult în cariera personală.