Ei bine, exista cateva comentarii care suna promitator – asta pana cand le traduci de la angajator la om normal. Se pare ca, uneori, intervievatorul gaseste un mod frumos de a-ti spune ca nu esti persoana pe care o cauta. Deci, asculta si acorda atentie atunci cand auzi oricare dintre urmatoarele „complimente”:

1. "Esti atat de entuziasmat!"

Traducere: "Ma Sperii!"

Entuziasmul este bun: Nimeni nu are gand sa angajeze pe cineva caruia nu i-ar pasa de activitatea companiei. Cu toate acestea, o persoana care este prea incantata, nu va ajunge in topul preferintelor angajatorilor. Credeti ca cineva care este fascinat de compania sau de seful lui s-ar simti confortabil sa fie sincer cu echipa si sa ia decizii dure (dar necesare)?
De asemenea, tu trebuie sa iti faci datoria si sa te asiguri ca pozitia deschisa este potrivita pentru tine. Deci, nu ezita sa impartasesti de cat timp urmaresti compania in vederea unui job sau de ce admiri personal activitatea acesteia. Totusi, nu te vinde singur actionand ca un fan nebun, care ar fi doar norocos sa lucreze acolo. Asigura-te ca petreci suficient timp discutand despre abilitatile tale si de ce ai fi un mare plus pentru companie.

2. "Nu esti un candidat tipic!"

Traducere: "Nu sunt sigur ca te poti descurca!"

"Da," te gandesti, "Sunt o persoana diferita!" si daca esti un candidat non-traditional - ai mai putina experienta decat cere pozitia, sau schimbi domeniul de lucru- ar trebui sa pleci urechea la aceste tipuri de comentarii.

Pentru angajatori acest comentariu se traduce: "Tu nu indeplinesti toate calificarile." Deci, daca intervievatorul spune ceva de genul asta, nu te grabi sa dai un raspuns din doua cuvinte precum "stiu", sau chiar "Multumesc."
Continua discutia punand accentul pe faptul ca asta inseamna ca vei aduce o experienta unica si valoroasa.
Exemplu: "Este adevarat ca am lucrat numai in domeniul imobiliar timp de doi ani. Asta pentru ca mi-am petrecut trei ani in afara scolii lucrand in managementul financiar. Folosesc lectiile invatate consiliind oamenii cu privire la modul in care ar trebui sa isi investeasca banii de fiecare data cand fac o vanzare. "

3. "Esti foarte persistent!"

Traducere: "Am nevoie de spatiu!"

Stiti ca urmarirea este un fel de subiect sensibil pentru angajatori. Ei apreciaza pe cineva care este oportun si receptiv, insa nu prea ....persistent.

Chiar daca iti doresti sa iesi in evidenta, nu vrei sa fii vazut ca un parazit. Este simplu: Daca primesti acest feedback, calmeaza-te un pic. Ai incredere ca daca esti persoana pe care agajatorul o vrea, acesta va ajunge la tine. Daca are o intrebare, el te va contacta. (si daca ai facut deja schimb de e-mailuri, atunci chiar nu este nevoie sa fii persistent)
Deci, daca angajatorul, spune ca te va contacta pentru etapa urmatoare, da-i cel putin o saptamana timp pentru a te contacta din nou. Trebui sa fi rabdator si sa folosesti timpul pentru a tine ochii deschisi pentru alte oportunitati.

4. "Esti un foarte bun ambasador pentru compania ta."

Traducere: "Nu cred ca esti gata sa mergi mai departe"

E adevarat: te potrivesti atat de bine si esti atat de loial incat nu te poti abtine sa discuti meritele unei organizatii. Cat de bine este ca angajatorul recunoaste asta?

Raspunsul: Este bine si rau. In realitate, un comentariu de genul acesta ar putea insemna ca angajatorul crede ca esti prea atasat de fosta companie.
Deci, atunci cand discuti responsabilitatile curente, vorbeste despre munca pe care o vei face, si pune accent pe faptul ca esti pregatit pentru postul pentru care aplici.

Multi angajatori incearca sa ascunda ceea ce vor sa spuna cu adevarat, folosind termeni mai frumosi. Aceste traduceri te pot ajuta sa constientizezi toate subtilitatile astfel incat sa stii la ce ai de lucrat pentru a fi un candidat mai puternic.