Deşi cursurile şi practica sunt, fără îndoială utile pentru a învăţa aspectele din domeniul dorit, un internship în design poate face mult mai mult.

Internship-urile sunt o modalitate foarte bună de a stabili o bază pentru cariera ta. Nu numai că îţi oferă experienţa– pe care aproape toţii angajatorii o caută în potenţialii candidaţi - dar sunt foarte utile pentru dezvoltarea abilităţilor pe care cursurile şi practica de acasă nu te pot învăţa.

Iată care sunt 4 motive pentru care aplicarea la un intership în design te va ajuta în cariera ta:

1. Construieşte-ţi un portofoliu

Experienţa este de nepreţuit atunci când eşti în căutarea unui job. În timp ce o diplomă este cu siguranţă de ajutor, mulţi angajatori caută să angajeze un designer analizând portofoliul solicitantului. Într-un sondaj realizat de Meta Q, s-a constatat că 85% din angajatorii care au declarat că vor angaja un designer fără o diplomă, au precizat că ar angaja un candidat cu experienţă dovedită.

Deoarece internship-urile pot dura doar câteva luni, acestea sunt o modalitate foarte bună de a îţi construi un portofoliu pentru diferite companii, permiţându-ţi in acelaşi timp să dobândeşti şi o serie de abilităţi.

2. Dobândeşte noi competenţe

Până când nu te aflii în "lumea reală", nu poţi fii 100% sigur la ce să te aştepţi. Cursurile şi practica probabil te-au învăţat multe până acum, dar s-ar putea să existe unele instrumente, sau limbaje pe care nu le-ai învăţat şi pe care jobul tău ideal ţi le-ar putea cere.

Învăţând aceste noi competenţe, te va ajuta nu doar să-ţi construieşti mai bine CV-ul, dar, de asemenea, ţi se va permite să lucrezi într-un mod în care nu erai obişnuit – să lucrezi şi pentru alţii în afară de tine. Dacă în facultate ai lucrat pentru profesori, pentru colegi sau pentru tine, atunci când eşti angajat la o companie de design trebuie să proiectezi, dincolo de şeful tău, şi chiar dincolo de afacerea ta. Ca angajat, tu proiectezi pentru client - vocea de multe ori neauzită a cărui aprobare este critică pentru succesul în domeniul designului.

3. Află ceea ce vrei

Dacă ai ocazia, experimentează diferite medii de lucru; aceasta îţi va permite să îţi faci o idee despre cum ar fi jobul tău ideal. Munca în cadrul unui intership, va fi cu totul diferit faţă de munca într-o corporaţie mare sau non-profit.

Nu numai că îţi vei da seama pentru ce tip de companie ai vrea să lucrezi, dar, de asemenea vei determina ce tip de lucrări de proiectare ţi-ar plăcea să faci.

4. Relaţiile

Nu toate companiile sunt în poziţia de a angaja stagiari pentru posturi cu normă întreagă, dar asta nu ar trebui să te descurajeze. Relaţiile pe care le poţi face în cadrul unui stagiu îţi pot fi de un real folos; acele persoane te pot recomanda cunoştinţelor lor care ar putea fi în căutarea unui angajat.

Chiar dacă o companie nu te poate angaja după finalizarea intership-ului, păstrează legătură cu angajatorul în cazul în care ar apărea o oportunitate de angajare. De asemenea, lucrând că freelancer îţi poate oferi şi mai multe oportunităţi şi disponibilitate pentru momentul în care jobul va fi disponibil.

Eşti pregătit să începi internshipul visat?