De aceea doresc ca în acest articol să îți împărtăsesc 5 întrebări cu înțeles ascuns care îți sunt adresate în timpul interviului.

1. Ce anume îți place la întreprinderea noastră?

Această întrebare care, pentru început, pare simplă pentru a oferi un răspuns, este mult mai complicată decât crezi. Intervievatorul tău te întreabă indirect dacă într-adevăr ești interest de firmă sau doar dorești să schimbi mediul de muncă.

Firmele nu își doresc să angajeze personal care să fie interesate doar de salariu sau care doar își doresc să schimbe mediul profesional. Așadar, este util să cauți informații despre organizație și să oferi drept răspuns, calitățile acestei.

De exemplu:

Sunteți o firmă în creștere și acest factor generează noi oportunități pentru candidați de a se dezvolta, atât personal, cât și profesional.

Dețineți o reputație excelentă și aveți o echipă profesională numeroasă .

Amintește-ți că este o greșeală să îți alegi locul de muncă în funcție de salariul oferit. Dacă dorești să devii o persoană de succes, mai bine alege job-ul care îți place și canalizează-ți toată energia pentru a deveni un profesionist.

2. Cât timp dorești să lucrezi pentru noi?

Această întrebare, care este mai directă decât anterioara, exprimă una dintre preocupările organizațiilor: “ dacă te angajăm, vei pleca peste câteva luni? “ Nicio firmă nu dorește să investească bani într-o persoană indecisă.

Dacă dorești să îți schimbi locul de muncă, alege unul unde vei dori să lucrezi cel puțin 2-3 ani. Poți răspunde astfel:

Dacă voi începe să lucrez pentru voi, doresc să o fac pentru cel puțin 3 ani, altfel nu va avea sens.

Depinde de evoluția și ambientul echipeipe care o voi avea, dar consider că ar trebui să lucrez cel puțin 3 ani pentru a putea valora aceste lucruri.

3. Cum te descurci în situații de stres?

Îmi place foarte mult această întrebare deoarece multe persoane rămân blocate și nu știu ce să răspundă, făcându-se astfel o mare diferență între candidați.

Nimeni nu va spune că nu se descurcă în momentele de stres, dar interlocutorului tău îi va fi suficient să primească un răspuns puțin convingător pentru a te respinge.

Întrebarea suna astfel: ești competent dacă situația devine dificilă?Dacă răspunsul tău este da, convinge-mă!

Un răspuns bun este:

Analizez bine situația, apoi abordez problemele în maniera cea mai eficientă și mai eficace.

Dacă nu ești o persoană căreia să-i placă locurile de muncă care presupun mult stres, mai bine nu opta pentru astfel de job-uri deoarece nu va dura mult și vei putea avea probleme de sănătate.

4. Cum reacționezi în fața criticelor?

Această întrebare este similară anterioarei. Din nou, răspunsul așteptat nu este bine, ci trebuie să oferi argumente concrete care să îți sprijine afirmația. Interlocutorul tău dorește să afle dacă te vei certa cu șeful tău în cazul în care acesta îți va critica munca.

Un răspuns bun este:

Sunt o persoană deschisă, accept criticele cât timp acestea sunt constructive. În cazul în care consider că au fost spuse cu răutate, voi spune ceea ce gândesc, dar fără să mă enervez.

5. Cu ce anume consideri că se diferențiază firma noastră de altele?

Această întrebare este des întâlnită în interviurile de angajare susținute de marile organizații. Capcana este simplă! El, de fapt, te întreabă: dacă sunt alte organizații mai bune decât noi, de ce vii aici?

Dacă nu știi ce să răspunzi, intervievatorul va crede că dorești locul de muncă pentru salariu și nu pentru mediul de muncă, reputația firmei, etc.

De aceea trebuie să investighezi puțin despre întreprindere, despre concurență și despre proiectele de care sunt foarte mândri, astfel vei pregăti un răspuns convingător. Ideea nu este de a transmite că adori firma, ci să arăți că este ceea ce tu ai nevoie pentru a te dezvolta din punct de vedere profesional.