Ei bine, motivele sunt diverse, incluzand:

  • lipsa de fonduri
  • nevoia unei reduceri de posturi
  • scaderea productivitatii la locul de muncă
  • atitudine inadecvata la locul de muncă
  • lipsa de interes etc.

Chiar daca tu nu observi toate aceste lucruri, exista cateva semne dupa care ar trebui sa te ghidezi atunci cand crezi ca seful ar vrea sa te concedieze.

Nu mai ai proiecte importante

Fie ca a fost angajata o alta persoana care sa preia din sarcinile tale, fie acestea au fost redistribuite unui alt coleg, lipsa de proiecte importante este primul semn ca ceva nu merge bine. Daca situatia a fost aceeasi de la bun inceput si nu ai avut niciodata responsabilitati prea mari, atunci nu trebuie sa te alarmezi; insa daca vezi ca lucrarile ce in mod normal erau pentru tine revin acum altcuiva, atunci s-ar putea sa fie o problema.

Toate deadlineurile tale sunt concentrate in jurul aceleiasi zi

De foarte putine ori acest lucru s-a dovedit a fi o simpla coincidenta. Nu ignora acest semn si pregateste-te pentru ce-i mai rau.

Compania nu o duce bine

Nu este o regula, dar atunci cand jobul tau influenteaza in mod direct profitul companiei, lucrul acesta s-ar putea sa te coste o reducere de salariu sau chiar locul de munca.

Seful se comporta urat cu tine

Poate asa a fost de la inceput ori poate aceasta este atitudinea lui fata de toti angajatii. Cu toate astea, un sef care constientizeaza ca esti un angajat valoros si nu isi permite sa te piarda, nu se va comporta intotdeauna urat cu tine.

Colegii au adoptat o alta atitudine in ceea ce te priveste

Fie ca eu devenit mai rautaciosi ori mai prietenosi decat erau de obicei, tipul acesta de schimbare venita din partea tuturor colegilor tai s-ar putea sa iti anunte concedierea. Acest fapt se datoreaza cel mai adesea posibilitatii ca ei sa fi aflat despre planurile angajatorului sau sa fi remarcat inainte de tine toate semnele mentionate mai sus.

Daca te consideri amenintat de concediere si ai observat o parte din aceste schimbari, cel mai bine ar fi sa porti o discutie cu seful tau in legatura cu asta. In acest fel, sansele de a ajunge la o intelegere cresc sau, in caz contrar, socul de a fi dat afara de la locul de munca nu va mai fi asa de puternic.