Sa te muti la un nou job nu este un lucru usor. Pentru toti prima zi la noul loc de munca poate fi emotionanta, stresanta, dar si foarte interesanta. Se spune ca prima impresie conteaza si in majoritatea cazurilor chiar asa si este. 

Exista multe trucuri care te pot ajuta sa-ti faci o carte de vizita impecabila inca din prima zi.
Ai doar o singura sansa!
Gandeste-te la lucrurile pe care le faci (sau nu le faci) in prima saptamana ca fiind mici, dar valoroase. Actiunile tale, aparent mici vor face impresii importante in noua ta echipa.
Iata cum sa faci o prima impresie pozitiva inca din timpul primei saptamana:

Prezinta-te

Fii prietenos. Zambeste. Ofera o strangere de mana ferma, si prezinta-te oamenilor cu care intrii in contact, colegilor. Incearca sa le retii numele si functiile, in special ale celor cu care vei lucra.

Imbraca-te corespunzator

Pentru a te integra fara probleme in companie trebuie sa cunosti codul vestimentar al acesteia. Observa cum se imbraca ceilalti colegi si intereseaza-te daca exista o lege nescrisa a vestimentatiei.

Ca sa transmiti din primele zile un mesaj de ordine si incredere, imbraca-te profesional. Suntem siguri ca nu vei da gres.

Nu face pe savantul

Performantele pe care le poti atinge ar fi de recomandat sa le arati mai tarziu. La inceput conteaza sa pari motivat, atent si interesat de cum merg lucrurile la noul tau loc de munca.
Observa si invata; chiar daca doresti sa dovedesti din prima abilitatile tale, concentreza-te pe a deveni un student al companiei. Evita frazele de genul: "Ei bine, la vechea mea companie, am facut-o in alt fel "; este ultimul lucru pe care cineva vrea sa il auda. Sugeram sa iei "o postura de invatare."

Pune-ti telefonul pe modul silentios

Trebuie sa demonstrezi ca esti 100% dedicat noului loc de munca, mai ales in prima saptamana.

Vino devreme, pleaca mai tarziu

Punctualitatea demonstreaza ca esti o persoana organizata, apta pentru munca, iar aceste calitati vor fi apreciate de noii tai colegi, dar si de sefi. Afla repede ce prevede cultura de firma cu privire la ziua de lucru. 

Socializeaza dar evita barfele

Daca firma la care lucrezi are diverse activitaţi extraprofesionale nu sta pe ganduri si alatura-te. Vei construi astfel rellatii solide cu noii colegi si vei dovedi ca esti un om de echipa. 


Tine cont de toate acestea mici sfaturi si vei vedea ca nu va fi atat de greu! Atata timp cat tu iti faci partea, vei merge la munca cu placere!