Permiteţi-mi să răspund la această întrebare cu o trecere rapidă în revistă a opt tendinţe importante in carieră, pe care le veţi întâlni în anul 2016:

Cariere multiple

A devenit din ce în ce mai comun (şi acceptabil) pentru angajaţi să îşi schimbe locul de muncă la fiecare 3-5 ani. De fapt, e aproape de aşteptat. În trecut, acest lucru a fost dezaprobat de mulţi, dar în 2016, acesta va fi mai normal decât oricând.

Angajaţii "Boomerang"

Cu tot mai multe persoane schimbându-şi locul de muncă mai frecvent, acest lucru s-a întâmplat oarecum obligat. Este din ce în ce mai tipic să vezi un angajat părăsind o companie şi fiind reangajat câţiva ani mai târziu. De ce nu? Angajatul câştigă experienţă valoroasă şi poate negocia un salariu mai mare, la întoarcere. Este o situaţie de câştig pentru ambele părţi; organizaţia angajează pe cineva care are deja cunoştinţe şi experienţă cu compania.

Echilibru muncă/viaţă 

Cum tot mai mulţi tineri se alătură forţei de muncă, accentul pus pe echilibrul muncă/viaţă este în creştere. Tinerii vor să realize muncă semnificativă - şi îşi doresc în acelaşi timp să aibă viaţă personală. Ei nu sunt atraşi de salarii mari, dacă asta înseamnă că îşi vor pierde tot timpul lor personal.

Avantajele companiilor mari

În ideea de a avea angajaţi cât mai calificaţi, şi cât mai tineri, mai multe companii au început să ofere avantaje creative, inclusiv ore de lucru flexibile, şi contracte de muncă la distanţă sau plata taxelor de studii. Ele oferă, de asemenea, si multe alte avantaje, cum ar fi mese gratuite, abonamente la sala, şi altele.

Concediul de maternitate mai bun

Există, de asemenea, o tendinta a companiilor de a oferi angajaţilor concedii de maternitate şi paternitate mai bune. Unele companii permit angajaţilor să lucreze mai puţine de ore odată ce copilul se naşte, fără să renunţe la locul de muncă. Altele adaugă opţiunea că taţii să îşi ia, de asemenea, timp liber alături de mame.

Consultanţi independenţi

În trecut, consultanţii erau rezervaţi pentru marile corporaţii. Acestea angajau firme de consultanţă pe care întreprinderile mai mici nu şi le-ar fi putut permite în mod obişnuit. Astăzi, mai multe persoane au devenit consultanţi independenţi iar firmele mici îşi pot permite un consultant profesionist.Unii au fost forţaţi spre aceste joburi, după o concediere, în timp ce alţii au ales să părăsească lumea corporatistă pentru a obţine control şi împlinire. Afluxul de angajaţi specializaţi în această forţă de muncă a făcut posibil pentru companiile de toate dimensiunile să profită de servicii de consultanţă.

Mai multe promovări

În România există la momentul actual zeci de mii de angajaţi care urmează să se pensioneze în 2016. Mulţi dintre ei vor părăsi piaţa muncii, şi atunci când o vor face, cineva va trebui să umple acele locuri libere. Angajaţii mai tineri vor începe în cele din urmă să fie promovaţi.

Mai multă mişcare

Mulţi oameni au fost lipiţi de locurile de muncă pe care le plac de ani de zile. Numărul tot mai mare de oportunităţi disponibile vor crea mişcare. Mulţi dintre cei care au aşteptat să facă o mutare va găsi 2016 momentul potrivit pentru a face acest lucru.
Aceste tendinţe diferă în funcţie de regiune, organizare, şi, uneori, chiar de nivelul de vechime. Fă-ţi propria cercetare pe site-urile companiei şi site-urile de locuri de muncă pentru a afla ce companii oferă aceste beneficii şi avantaje.
Mult noroc în cariera ta în 2016!