Asistenţii lucrează într-o varietate de locaţii şi spaţii. În afară de spitale, asistenţii medicali pot lucra la clinici, case de copii, tabere de vară pentru seniori, cât şi servicii pentru companii private. Există asistenţi medicali pentru camere de urgenţă, asistenţi medicali pentru terapie intensivă, asistenţi medicali pentru îngrijire paliativă, pentru îngrijire pediatrică şi multe altele.

Îţi doreşti o carieră în asistenţă medicală? Dacă ai în vedere domeniul de asistenţă medicală, aici sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.

Nu este o muncă uşoară

Cei mai mulţi asistenţi medicali lucrează în schimburi şi timp de multe ore. Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă cu program standard 9- 17, cu fiecare weekend liber, jobul de asistent medical nu se încadrează aici. Lucrul în schimburi necesită un stil de viaţă flexibil şi mult sprijin din partea familiei tale.
Să fii asistent medical necesită, de asemenea, şi forţă fizică. Vei face lucruri precum: mutarea şi rotirea pacienţilor şi a echipamentelor de dotare. Trebuie de asemenea să fii energic şi capabil să rezişti pe picioarele tale mult timp.

Dorinţa de a învăţa

Înainte de a putea profesa că asistent medical, ai nevoie de o şcoală. Multe colegii şi universităţi oferă astfel de programe. Cerinţele variază de la una la alta, aşa că asigură-te că o alegi pe cea potrivită pentru ţine.
Să fii asistent medical este o experienţă pentru care va trebui să înveţi pe tot parcursul vieţii. Trebuie să participi la dezvoltarea ta profesională, să înveţi noi proceduri, procese şi tehnologii. Sănătatea este un domeniu care este mereu în schimbare.

Abilitatea de a face faţă stresului

Spitalele şi spaţiile de îngrijire a sănătăţii pot fi medii stresante. De la situaţii de urgenţă, la îngrijire paliativă (a avea grijă de pacienţii muribunzi), jobul de asistent medical implică persoane capabile să facă faţă unei game largi de emoţii. Situaţiile critice necesită răspunsuri rapide şi capacitatea de a lua deciziii pe cont propriu, în timp ce furnizarea de servicii medicale pacienţilor grav bolnavi sau pe moarte poate fi o adevărată provocare emoţională.

Comunicare

Poate una dintre cele mai importante aptitudini pe care le ar trebui să le ai în vedere dacă îţi doreşti o carieră în asistenţă medicală, este abilitatea de a comunica eficient. Multe aspecte ale acestui job se bazează pe comunicare, cum ar fi ascultarea şi înţelegerea unui pacient, lucrul în echipă cu alţi asistenţi medicali şi abordarea eficientă a preocupărilor familiei pacienţilor. Nimeni nu vrea să aibă o asistentă care tratează pacienţii brutal sau fără empatie.

Grijă pentru alţii

Ca şi în orice altă profesie, trebuie să îţi placă într-adevăr ceea ce faci pentru a avea succes. Dacă ai un interes real şi îţi place să îngrijeşti oamenii, să îi faci sănătoşi şi să-i încurajezi în recuperarea lor, asistenţa medicală ar putea fi cariera potrivită pentru tine.
Trebuie să ai empatie şi dorinţa de a ajuta pacienţii. Este posibil să ai sarcini de făcut, care sunt neplăcute, dar dacă ai grijă de munca pe care o faci, vei vedea totul ca o modalitate de a ajuta şi de a creşte confortul pacienţilor.
Asistenţii medicali lucrează într-o varietate de medii astfel încât există întotdeauna provocări şi posibilităţi. Multe ţări din întreaga lume sunt în căutare de asistenţi medicali, fie pentru acţiuni de voluntariat fie pentru posturi plătite, aşadar ai posibilitatea să lucrezi aproape oriunde doreşti.
Dacă ai abilităţile şi eşti dispus să investeşti timp şi efort într-o carieră pe tot parcursul vieţii, asistenţa medicală poate fi o profesie provocatoare.