Pe langa joburile din sistemul financiar, care necesita studii specializate, bancile pun acum la dispozitia specialistilor IT o gama variata de locuri de munca, de la arhitecti de baze de date pana la ingineri de retea.

Bancile sunt ingrijorate in primul rand de hackeri care ar putea produce daune majore din punct de vedere financiar si ar putea contribui la deteriorarea imaginii lor. De aceea, toti directorii de banci sunt pregatiti sa investeasca mult in angajati priceputi, care sunt dispusi sa lucreze oricand li se cere. Hackerii nu au un program stabilit in care "ataca", de aceea va trebui sa fii la dispozitia companiei pentru care lucrezi in orice moment si sa elimini amenintarile atunci cand este nevoie.

Pe langa securitate, promovarea este urmatoarea cea mai importanta chestiune din sectorul bancar. O platforma online cu un aspect placut si bine pusa la punct pana la ultimul detaliu este absolut necesara pentru a atrage cat mai multi clienti - ofertele sunt asemanatoare, marketingul difera. Tocmai de aceea directorii sunt dispusi sa ofere sume considerabile pentru specialistii IT ce ii pot ajuta in aceasta privinta.

Insa clientii nu sunt singurii care folosesc internetul pentru a se documenta: angajatii bancii vor avea nevoie de acces instant la diverse informatii si servicii. Prin urmare, vor fi angajati alti specialisti care sa construiasca un sistem mai complex si sa asigure indeplinirea rapida a serviciilor oferite de banca si rezolvarea eficienta a problemelor cu clientii.

Dezvoltarea si inmultirea ATM-urilor necesita si ea, pe langa ingineri, cativa specialisti IT care sa le faca sa functioneze eficient tot timpul si sa asigure o experienta rapida si placuta celor care le folosesc. In plus, si acestea trebuie sa arate bine, deci un designer de interfata este indispensabil.

In cele din urma, chiar daca cererea este constanta si salariile pornesc de la 2000 RON si depasesc cu mult aceasta suma in tarile mai dezvoltate din punct de vedere economic, sectorul bancar cauta cel mai adesea persoane cu experienta, care sa sa demonstreze ca se stiu organiza singure si pot face fata momentelor tensionate.

Continua dezvoltare ce are loc in acest domeniu inseamna ca va trebui sa fii dispus sa inveti sa operezi in programe noi si sa folosesti tehnici de ultima generatie atunci cand ti se cere.