Deoarece veti trai si munci acolo o perioada de timp mai lunga sau mai scurta, in functie de contractul semnat si de tipul de job ales (senzonier sau nu), locatia si tara sunt foarte importante. Daca tara sau orasul unde veti trai nu va ofera un minim de confort, atunci sansele sa va obisnuiti sau sa doriti sa ramaneti si dupa finalizarea perioadei de contrat la care ati optat initial, (daca angajatorul va propune prelungirea acestuia) sunt foarte mici. Pentru ca, mai ales in cazul celor plecati pentru prima data, perioada de acomodare este grea, alegeti tara si locatia astfel incat sa va placa. Daca sunteti amatori de soare si caldura, atunci nu optati pentru o tara ploioasa  sau friguroara si invers.

Informati-va inainte de alegerea job-ului, fie de pe internet, fie de la agentiile de plasare forte de munca despre tara sau locatia unde veti ajunge: daca angajatorul va ofera sau nu chirie,  cat costa chiria in cazul in care nu o aveti inclusa in contract,  daca trebuie sa va deplasati la locul de munca, cat va costa transportul pana si de la locul de munca, cat costa cheltuielile curente in tara in care veti munci, daca aveti inclusa sau nu in contract asigurarea medicala si ce servicii sunt acoperite de aceasta.

Deasemenea, daca plecati pentru o perioada mai lunga si doriti sa veniti in tara in vizita, cat va costa transportul si de unde aveti posibilitatea sa luati avionul catre casa (cat de departe este aeroportul, cat costa biletul, cu cat timp inainte de data planificata ar fi bine sa va cumparati biletul, etc. ).

Un lucru foarte important de stiut inainte de plecare este cum puteti accesa/deschide un cont bancar in tara in care veti lucra si cat va costa sa trimiteti bani acasa familiei. Este foarte important sa aflati acest aspect inca dinainte de a pleca deoarece comisioanele bancare sunt mari si e bine sa alegeti cea mai buna varianta.

Daca doriti sa munciti in strainatate atunci cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este accesarea site-ului infomunca.ro , unde veti gasi o multitudine de oferte de munca, in diferite tari si domenii iar angajatii acestei firme va vor ajuta sa alegeti varianta cea mai optima pentru dumneavoastra.  Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa luati aceasta decizie si sa aplicati la joburile de pe site-ul amintit. Veti fi contactat in scurt timp si veti afla toate detaliile de care aveti nevoie pentru a face alegerea cea mai potrivita.   

 

Success!