Aceasta cerere aflata in continua crestere este justificata in mare parte de marirea numarului si a nevoilor populatiei, dar si de faptul ca cei mai multi angajati renunta dupa o anumita perioada.

In timp ce soferii trecuti de 40 de ani isi cauta un loc de munca mai aproape de casa, tinerii sunt mult mai entuziasmati si atrasi de salariile mari. Insa si acestia privesc jobul de sofer pe TIR de exemplu doar ca pe o meserie temporara, intrucat viata pe drumuri nu suna a o solutie de viitor.

Vestea buna este ca acum nu doar tiristii sunt la mare cautare, ci si soferii care vor face livrari intr-o zona mai restransa. Asa-numitii curieri nu au altceva de facut decat sa preia o serie de pachete si sa le transporte la adresele specificate, de obicei intr-un singur judet.

Sectorul constructiilor se afla la randul sau in cautare de soferi. Daca cifrele au aratat ca locurile de munca pentru constructori au crescut considerabil, asta inseamna ca este nevoie si de angajati care sa transporte materialele necesare. Acest job nu necesita intotdeauna deplasarea pe distante mari, prin urmare munca departe de casa nu mai constituie o problema.

O intrebare evidenta pe care ne-o punem cu totii inainte de a alege un loc de munca este "Cat voi castiga?"

Ei bine, soferii sunt relativ bine platiti atat in tara cat si in strainatate. Daca in Romania salariile incep de la 1500 RON si pot ajunge lejer pana la 4000, in alte tari mai dezvoltate din punct de vedere economic, un sofer poate castiga intre 30 000 si 70 000 de euro anual.

Vestile bune nu se termina insa aici - in urmatorul deceniu, cifrele arata ca numarul de locuri de munca pentru soferi se va dubla! Asta nu numai ca va asigura siguranta locului de munca, ci va determina si o marire considerabila a salariilor.

Asadar, daca v-au atras dintotdeauna masinile sau pur si simplu sunteti in cautarea unui loc de munca ce nu necesita studii superioare, poate nici medii atata timp cat detineti un permis de conducere pentru categoria de autovehicule pentru care aplicati; acum este momentul potrivit sa va cautati un job in domeniul transporturilor.

Platforma infomunca va pune la dispozitie sute de oferte - tot ce aveti de facut este sa o alegeti pe cea care vi se potriveste cel mai bine.