Experienta si abilitatile deprinse de tine la anterioarele locuri de munca vor fi intotdeauna luate in calcul de viitorul angajator. Aceste atuuri ale tale vor fi evaluate si in perspectiva reevaluarii si promovarii tale la noul loc de munca.

Daca va aratati interesul in obtinerea cat mai multor detalii despre noul loc de munca, poate fi un plus semnificativ pe care anagajatorul il poate sesiza, dar nu si daca exagerati.

Un alt atu hotarator il constituie spiritul de initiativa la locul de munca. Luarea unei decizii corecte si de moment atunci cand situatia o impune, cand ceilalti colegi sunt ocupati cu altele si nu sunt acolo unde problema nu suporta amanare, initiativa Dv. in timp util, poate schimba mersul lucrurilor si va da cu siguranta o buna impresie sefului.

Terminati toate angajamentele pe care vi le asumati fata de sefi si fata de client la timp sau chiar mai repede si nu promiteti marea si sarea, luand o initiativa falsa, cu promisiuni pe care nu le onorati. Nu negociati niciodata termene-limita pe care nu sunteti convins ca pot fi aplicabile. Cautati sa fiti cat mai realist in stabilirea termenelor pentru a finaliza proiectele la timp.

Daca va creati o reputatie pozitiva de angajat exemplar la locul de munca, responsabil si constant, care finalizeaza proiectele ,,conform planului,, sau chiar mai repede de termen, veti avea o mai buna intelegere din partea sefului atunci cand nu terminati un lucru la timp din ,,n,, motive care nu sunt cauzate de d-voastra.

Marea majoritate a angajatorilor prefera angajatii care sunt mereu ,,pe faza,, la voluntariat si se ofera sa ajute chiar si la alte activitati care nu tin neaparat de domeniul in care au fost angajati. Acesta este un test pe care trebuie sa-l treaca fiecare noul angajat care vrea sa-si asigure un viitor garantat la proaspătul loc de munca. Oricine poate fi inlocuit, dar angajatii care stapanesc arta de a rezolva toate sarcinile la timp, nu vor fi niciodata trecuti pe lista cu disponibilizari in urma necesitatii reducerilor de personal, pentru ca, practic, acestia sunt considerati parte din ,,familie,, si din elita greu dispensabila a oricarei companii.

Criza economica din peisajul actual, ingreuneaza decisiv operabilitatea dispunerii de noi fonduri pentru formarea si calificarea noilor angajati la locul de munca. Trainingurile sunt costisitoare, cer timp si, problemele financiare determina companiile angajatoare sa renunte la acestea, oferindu-le doar pe cele care sunt obligatorii, impuse de lege. Tocmai de aceea, Infomunca.ro, a decis sa va ofere sprijin online gratuit prin lansarea sectiunii de articole.