Conform acestui tratat dar si termenului uzitat “au pair”,  cel care obtine acest job este considerat un membru de familiei,  cu drepturi si indatoriri egale cu ceilalti membrii. Acest tip de job este preferat de catre elevii cu varste mai mari de 16 ani si studentii care doresc sa mearga in alte tari pentru asi imbunatati limba straina sau care au optat pentru efectuarea unor studii in strainatate si doresc sa munceasca in acelasi timp.

Programul nu este foarte solicitant, angajatul trebuind sa ajute familia la treburile casnice si/sau cresterea copiilor pana la 5 ore pe zi, 5 zile pe saptamana primind in schimb cazare in camera proprie, masa si bani de buzunar.

Beneficiile aduse de acest program sunt urmatoarele, nelimitandu-se la acestea:

  • posibilitatea efectuarii unor cursuri de imbunatatire a limbii engleze  sau chiar de a urma o scoala in tara in care veti aplica  
  • nu trebuie sa mai cheltuiti extra cu mancarea, masa  fiind gratuita si oferita de familia care o sa va angajeze 
  • Cazarea este gratuita, beneficind de propria camera 
  • Familia la care veti lucra va va acorda bani de buzunar (sau Poket money), reprezentand o suma cuprinsa intre 70-150 lire sterline pe saptamana , in functie de treburile casnice pe care trebuie sa le efectuati si de orele lucrate
  • Veti lucra minimum 25 de ore pe saptamana  iar plata va fi in functie de orele pe care le veti lucra. Acest lucru va ofera libertatea de a va urma cursurile alese sau de a avea timp liber.
  • Aveti posibilitatea de a opta pentru un alt loc de munca part-time •    Veti beneficia de un contract de munca pe un an de zile
  • Prin intermediul programului au pair veti beneficia de asigurari sociale si de sanatate
  • Familia se va ocupa de preluarea de la aeroport si va va conduce la locatia unde va  veti desfasura activitatea.

Referitor la acest tip de angajari, este relativ gresit sa le numim „locuri de munca in strainatate”  deoarece acestea nu constau in obtinerea unui salariu lunar. Totusi, celor care intră în program, familia le oferă un venit lunar sub formă de bani de buzunar. Cei interesați de a aplica la astfel de joburi pot accesa site-ul Infomunca.ro unde vor gasi detalii mai multe despre acest tip de joburi si tarile sunt exista astfel de oferte de munca.

Așadar, aceste programe se adreseaza in primul rand tinerilor care doresc să intre în programe/schimburi interculturale și în același timp să aiba un loc de munca în străinătate, cu un program care sa le oferă și suficient timp liber.