Desigur, pentru a emigra in Australia trebuie sa demonstrezi ca stii o meserie, ca cunosti limba engleza atat scris cat si vorbit, ca te poti intretine singur financiar pentru cateva luni si ca esti apt medical. Viza nu se obtine usor iar programul de emigrare poate dura si 3 ani, pentru ca un roman sa ajunga sa indeplineasca toate cerintele impuse de Guvern, insa toti romanii care au ajuns si s-au stabilit acolo spun ca merita. Exista mai multe tipuri de vize, in functie de scopul pentru care doriti sa mergeti in Australia, exista vize de turist, de studii si de munca. Cei care cer viza de munca „Skilled Migration”trebuie sa dovedeasca ca stiu o meserie, ca sunt calificati in meseria respectiva si ca au absolvit o scoala de meserii sau o facultate.

Printre meseriile cele mai cautate in Australia se numara ingineri, farmacisti, personal domeniul medical, It, arhitecti, profesori, electricieni, mecanici, zidari, sudori, tamplari si instalatori.

Pentru a putea obtine un loc de munca in Australia, puteti apela la agentii de recrutare, puteti lua legatura cu angajatorii direct sau puteti accesa site-ul guvernului australian unde gasiti mai multe informatii despre pasii care trebuie urmati pentru obtinerea vizei si documentele necesare emigrarii.

Dupa ce ati obtinut viza, primul lucru este sa va depuneti CV-ul, care trebuie redactat electronic si in limba engleza, alaturi de o scrisoare de intentie. Doar dupa obtinerea vizei vezi incepe demersurile pentru cautarea ofertelor de munca si intocmirea dosarului de angajare.

Chiar daca costurile sunt mult mai mari fata de Romania (trai, educatie, asigurari), salariile sunt de minim 10 ori mai mari, fata de un salariu mediu la noi, acolo poate ajunge la minim 3000 euro pe luna.

Pe langa motivul financiar pentru care romanii emigreaza in Australia, gratuitatea serviciilor comunitare din Australia ar putea fi un alt motiv bine intemeiat pentru care un roman si-ar schimba complet stilul de viata. Oamenii sunt mai calzi si rabdatori si doar faptul ca invatamantul si interventiile medicale sunt gratuite iar pensia o primesti indiferent daca ai lucrat sau nu, fac din Australia tara tuturor posibilitatilor.