Prin intermediul sau, CV-ul tau va fi purtat spre mai multe companii si institutii, iar sansele de angajare vor creste considerabil. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, un recruiter este o persoana cu relatii, cunostinte si acces rapid in randul majoritatii angajatorilor dintr-un oras sau o regiune.

Insa gasirea unui loc de munca depinde in cea mai mare parte de tine. De aceea, pentru a avea o experienta cat mai fructoasa cu un recruiter, va trebui sa fii sincer cu el si sa ii spui care sunt chestiunile sau competentele pe care nu le stapanesti prea bine.

In plus, asigura-te ca i-ai spus exact ce iti doresti. Doar bazandu-se pe CV si specificatia "orice in domeniu", un recruiter nu iti va aduce jobul de vis decat in rare situatii. Fa-i o descriere amanuntita a ce ai vrea sa faci in loc de a insira titluri de joburi si stabileste un salariu minim cu care ai fi de acord.

Multi oameni fac greseala de a crede ca un recruiter se va ocupa de tot ce este nevoie pentru a-ti gasi un loc de munca. Gresit! Dimpotriva, chiar daca numarul de clienti pe care i-a ajutat sa se angajeze conteaza pentru reputatia sa, un recruiter pur si simplu va lua ce ii oferi si va incepe cautarea in cadrul companiilor.

Recruiterul nu iti va spune niciodata ca CV-ul tau nu este redactat intr-un mod profesional, ca ai probleme de comunicare sau ca infatisarea ta nu inspira seriozitate si profesionalism. Nu va face toate astea pentru ca nu asta e jobul lui - e de datoria ta sa te ocupi de aceste chestiuni sau sa apelezi la niste experti in cariera.

Pe langa asta, exista posibilitatea sa-ti inteleaga gresit competentele sau preferintele. Asa cum am mai spus, daca nu clarifici de la bun inceput aceste aspecte nu se stie niciodata cand te vei trezi cu o oferta de job total opusa dorintelor tale.

Cu toate astea, pe baza unor statistici s-a constatat ca numarul de romani care isi gasesc un loc de munca prin intermediul unui recruiter creste in fiecare an. Costurile nu sunt mari, iar daca dai peste un angajat priceput si cunoscut, sansele tale de angajare vor creste considerabil.