Obtine cardul de sanatate pentru a beneficia de servicii medicale gratuite in Germania

Desi parerile cu privire la munca in strainatate sunt impartite in randul emigrantilor, aceasta ofera cu siguranta un numar de avantaje pe care cetatenii romani nu le intalnesc in mod frecvent pe teritoriul Romaniei. Unele dintre cele mai semnificative vin din domeniul medical, in care pacientii care beneficiaza de asigurare de sanatate au la dispozitie servicii moderne pe baza cardurilor de sanatate gratuite. Din punct de vedere medical, Germania este una dintre tarile europene preferate de un numar foarte mare de emigranti, atat datorita stabilitatii pietei muncii, cat si datorita sistemului medical foarte bine dezvoltat. De aceea, acest articol isi propune sa detalieze aceste avantaje pe care le pot avea persoanele plecate la munca in Germania prin intermediul portalului infomunca.ro.

Portalul infomunca.ro a devenit de curand partener autorizat al Casei de Asigurari Medicale Obligatorii KKH din Germania, motiv pentru care persoanele care planuiesc sa gaseasca un loc de munca temporar sau permanent in aceasta tara, pot obtine cardul de sanatate intr-un timp mai scurt, cu ajutorul echipei noastre. Acest serviciu gratuit este valabil pentru toate persoanele care castiga cel putin 450 de euro lunar in Germania.

Ce este cardul de sanatate KKH?

KKH este una dintre cele mai extinse societati din domeniul asigurarilor de sanatate din Germania. Aceasta are mai mult de 1.8 milioane de asigurati si 110 centre de service, apartinand sistemului de asigurari sociale care pot garanta protectia financiara si medicala in caz de boala a persoanei care isi desfasoara activitatea profesionala in Germania sau a familiei acesteia.

Asigurarea de sanatate obligatorie trebuie sa fie detinuta de catre toate persoanele angajate in Germania. Contributia se deduce la fel ca in tara noastra, din salariul brut. Atat catatenii romani, cat si cetatenii germani au dreptul sa aleaga una dintre asigurarile de stat pe care o considera potrivita.

Acest tip de asigurare de sanatate functioneaza cu ajutorul unui card, cunsocut sub abrevierea EHIC (European Health Insurance Card). Acesta este oferit gratuit de catre societate si este valabil pentru o perioada nelimitata de timp. La fel ca in alte tari europene, cardul de sanatate trebuie sa fie prezentat la fiecare vizita la medic.

Cum aplic pentru cardul de sanatate?

Echipa noastra va poate asista in acest sens. Pentru a putea aplica pentru un card de sanatate, trebuie sa descarcati formularul denumit „Declaratia de Aderare la KKH”, care se regaseste aici. Odata descarcat pe computerul dumneavoastra, va recomandam sa il printati pentru a putea sa incepeti sa il completati cu datele dumneavoastra personale. In cazul in care nu cunoasteti inca adresa la care veti locui in Germania, puteti introduce adresa viitorului angajator. Dupa completare si semnare, va trebui sa scanati acest formular si sa il trimiteti la email anca.lucaciu@infomunca.ro sau aplica@infomunca.ro . Pentru orice informatii legate de completarea formularului va rugam sa ne sunati la 0747 500 898. (Atentie!!! Se completeaza campurile din partea stanga a paginii, in partea dreapta se completeaza doar data si semnatura d-voastra)

Impreuna cu formularul tipizat, va trebui sa trimiteti pe aceeasi adresa de email:

  • ·O copie dupa cartea de identitate
  • ·O poza tip pasaport
  • ·O copie a contractului de munca din Germania

Cardul va fi emis prin posta dupa verificarea si confirmarea datelor dumneavoastra. Odata cu aderarea la KKH, puteti munci in siguranta, stiind ca sanatatea dumneavoastra este protejata si eventualele probleme de sanatate vor fi tratate in cel mai scurt timp, cu profesionalism. Odata cu obtinerea cardului de sanatate, beneficiati de drepturile sociale valabile in Germania si anume:

  • ·Asigurarea medicala
  • ·Asigurarea pentru somaj
  • ·Asigurarea de ingrijire pe termen lung
  • ·Asigurarea de pensie