Studierea unei limbi străine începe încă de pe băncile școlii. De obicei, în clasele primare se începe cu studierea unei singure limbi străine, de obicei engleza. O dată cu clasele gimnaziale, va apărea în programa școlară și o a doua limbă. De multe ori însă, abilitățile de a comunica într-o limbă străină dobândite în anii de studiu nu sunt suficiente. Tocmai de aceea, foarte multă lume apelează la cursuri de perfecționare pentru a putea vorbi fără greșeală acea limbă străină. Este posibil ca pe durata acestor cursuri, entuziasmul să scadă treptat și, o dată cu el, și șansele de a obține un loc de muncă care să ofere fiecăruia dintre noi posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere profesional.

Care sunt secretele pentru a putea vorbi fluent o limbă străină?

Pentru a putea ajunge la această performanță trebuie, în primul rând, să avem dobândite anumite cunoștințe. Dacă această condiție este îndeplinită, atunci nu mai trebuie decât să avem încredere în noi și în cunoștințele acumulate în timpul școlii pentru a reuși să vorbim la perfecție o limbă străină. De asemenea, este nevoie de o strategie bine pusă la punct pentru a aprofunda cunoștințele și, în același timp, o strategie de a păstra în permanență contactul cu acea limbă. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a obține un loc de muncă care să ne dezvolte și să ne întrețină capacitatea de a vorbi și scrie fluent în limba respectivă.

Sfaturi concrete de a învăța și de a înțelege o limbă străină.

Putem urma cu usurință exemplul copiilor și anume, de a asculta cât mai mult acea limbă. Această strategie este folosită, de ani de zile, în cazul celor mici. Se știe că aceștia ascultă cum vorbesc oamenii din jurul lor, timp în care asimilează un bagaj important de cunoștințe, iar după aceea ajung să vorbească. Vizionarea unor filmulețe pe Youtube poate reprezenta o lecție eficientă pentru oricine.

Un alt proces eficient de a învăța o limbă străină îl reprezintă diversificarea metodelor de acumulare a cunoștințelor. Testând mai multe variante de învățat, ne vom da seama de eficiența fiecărei metode în parte. În acel moment, vom putea ști cu siguranță ce metodă ne ajută mai bine să învățăm o limbă străină.

O dată ce respectăm primii doi pași, mai trebuie să facem un singur lucru. Să avem curajul de a vorbi în public în acea limbă străină. De asemenea, este foarte important să menținem permanent contactul cu acea limbă străină. Un job care ne menține mereu în priză este cel de agent în call center. Practic, cunoscând la perfecție o limbă de circulație internațională, putem lucra fără probleme într-o companie de call center.

Cum ne influențează salariul cunoașterea unei limbi străine?

În ultimii ani, cunoașterea unei limbi străine ne poate ajuta atunci când ne negociem salariul. Conform statisticilor, cunoașterea unei limbi nordice ne poate aduce beneficii financiare peste așteptări. Acestea sunt printre cele mai bine plătite mai ales în companiile de call center. De asemenea, în ultimii ani s-a observat că au început să se caute și persoane care au cunoștințe de limbă chineză. Ca o concluzie, cel mai bine pentru candidați este să știe să vorbească, pe lângă limba engleză, și o altă limbă care este cautata de marii angajatori ai lumii.