Nu mai avem Internet... Căutarea şi găsirea unui job la orice oră din zi şi din noapte ar fi imposibilă. Ne-am întoarce în timp câteva decenii. Am fi nevoiţi din nou să pierdem timp preţios pe la ghişeele Forţelor de Muncă. Am fi sărăciţi de luxul discuţiilor interesante şi utile de pe forumuri, de eleganţa şi eficienţa cu care ne-au obişnuit portalurile care ne oferă locuri de muncă.

Tot ceea ce ţi se pune azi pe tavă prin intermediul Net-ului , şi asta doar la un un simplu click de mouse , acum câteva decenii era o pură fantezie. De câte nu am fi lipsiţi şi astăzi dacă Internetul nu ar mai exista? Lista e foarte lungă, poate interminabilă. Şi totuşi, să ne referim doar la câteva aspecte:

Fără Net, nu am mai comunica atât de rapid, atât de ieftin sau chiar de-a moca, aşa cum se întamplă astăzi. Până şi cele mai căutate cuvinte pe care le scriem pe Google, cuvinte cheie precum download/upload şi multe altele care alcătuiesc bogatul dicţionar Internet, ar fi cu siguranţă inexistente sau cel mult, ca odinioară, expresii ciudate descoperite prin savantele nuvele S.F.

Fără Internet, am putea privi visători la copilandrii care s-ar juca, încă, de-a ,,telefonul fără fir,, în faţa blocului, pe aleea din parc sau undeva prin curtea şcolii. Sună penibil şi greu de crezut, dar ,,lapte gros şi smântânos,, ar ţine ,probabil, locul partidelor virtuale de ,,Counter Strike,,.

Fără Internet, am fi mai săraci în prieteni, fie ei şi doar ,,digitali,, sau ,,virtuali,, iar culmile civilizaţiei ar atinge cote inimaginabil de reduse. Scara evoluţiei umane ar fi una instabilă, greoaie şi foarte săracă în trepte.

Fără Net, am fi poate mai mult sau mai puţin neinformaţi şi/sau mai ,,dezinformaţi, dar fără îndoială, lipsiţi de magicul acces direct, de oriunde şi oricând la interminabila cascadă informaţională pe care ne-o oferă astăzi Internet-ul. doar la un simplu click de mouse.

Socializarea digitală, a devenit o modă şi un mediu la care participă şi aderă zilnic, noi şi noi oameni. Procesul este ireversibil şi aşa va rămâne! Libertatea şi dragostea, două chestiuni atât de fundamentale, nu pot fi interzise, restricţionate sau măsurate-n cuvinte, aşa cum şi-au propus şi născocit bactereofagii care au infiinţat micro-organismul ,,bACTA,,( a se citi bacterie media).

Fără Internet, nu am mai găsi atât de simplu şi rapid un nou loc de muncă, oriunde în lume, la orice oră din zi sau din noapte şi exact în domeniul care ne interesează. Prin intermediul Internetului, site-urile de locuri de muncă, pun la dispoziţia celor interesaţi şi consultanţă de specialitate. Specialiştii în Resurse Umane oferă cursuri de calificare/recalificare în muncă pe domeniul dorit. Si totul se întâmplă Online! Fără bătăi de cap!

Internetul este o revoluţie şi o ireversibilă evoluţie!