Interviurile fiind o situație formală, trebuie să te îmbraci potrivit pentru o astfel de ocazie, daca vrei sa iti maresti sansele de obtinere a jobului. Dacă dorești să porți un compleu, ar fi bine să te menții în mediul impresarial- albastru marin, gri, gri închis sau negru, acestea ar fi culorile de bază (costume pentru barbați; rochii, pantaloni și fuste pentru dame).

Femeile pot purta și alte culori in timpul interviurilor de angajare, dar nu sunt recomandate costumele cu tonuri puternice precum roșu, roz sau albastru. Dacă dorești să adaugi puțină vioiciune ținutei, poți să combini un sacou cu un ton deschis/puternic cu o fustă sau un pantalon de o culoare bazică. În timp ce culorile pentru cămășile pentru barbați sunt recomandate a fi albul și albastrul deschis.

Este important să știi ce transmite fiecare culoare pe care o porți de aceea o să îți prezint principalele semnificații ale culorilor cele mai întâlnite și a non-culorilor.

 • Negru – este o opțiune sigură pentru fuste și pantaloni, inclusiv pentru costumele de damă; Această non-culoare sugerează siguranță și putere mintală. Trebuie evit excesul de negru de aceea asigură-te să incluzi un ton deschis în ținuta ta. Cele mai indicate sunt albul și cremul.
 • Albastrul marin - este considerată culoarea cea mai sigură în mediul profesional deoarece sugerează integritate și profesionalism. Totodată, este o culoare care favorizează toate tonurile de piele.
 • Gri - o culoare distinsă care transmite voință și încredere de sine. Această culoare se poate purta în combinație cu o culoare mai puternică.
 • Galben – creativ, energic, pozitiv și vesel. Galbenul ajută la bunăstarea minții și corpului în același timp. Fiind o culoare care inspiră energie și pozitivism, aceasta nu trebuie utilizată în exces. Folosește-o cu moderatie- într-o cravată, un sacou sau o fustă în cazul doamnelor.
 • Roșu - acest ton îmbunătațește sistemul nervos de aceea este numită culoarea iubirii, precum și a nervozității. Această nunță transmite voință, curaj și impulsivitate, dar este des folosită în cravate sau sacouri și fuste pentru femei.
 • Roz – este o culoare feminină și des utilizată de celebrități. Cămășile roz pentru bărbați sunt la modă și preferate în domeniul fashion. Rozul intens sugerează dornța de a atrage atenție și imaturitate.
 • Albastru – o culoare calmă și empatică. În combinație cu negru sugerează putere și curaj.
 • Marou – se consideră a fi o culoare plictisitoare și tradițională. Totuși, combinată cu atenție, poate sugera eleganță și devotament.
 • Verde - .culoare suavă, iar actual este foarte conectat cu temele ambientale. Această nuanță transmite perfecționalism și autoritate. De asemenea, verdele reduce stresul de aceea există firme în Occident care le impune angajaților să poarte haine sau accesorii verzi.
 • Portocaliu – această culoare este aleasă pentru a crea un ambient pozitiv și vesel în restaurante și cofetării. Totuși, pentru un interviu de muncă se recomandă folosirea unui ton de portocaliu mai închis deoarece sunt asociate cu o mentalitate originală și o personalitate extrovertită. Sugerează, de asemenea, ambiție și optimism.
 • Turcoaz – este o alegere deosebită deoarece conține suficient de mult albastru pentru a fi atractiv și serios în același timp.
 • Mov - culoare distinsă, relaxantă și care stimulează creativitatea. Folosită în abundență, această nuanță poate fi obositoare pentru cei din jurul nostru.
 • Alb - transmite eleganță, claritate, tărie de caracter, perfecționalism și diplomație.
 • Bej – poate sugera o personalitate blândă, mai ales dacă se poartă aceeași culoare în toată ținuta.
 • Caramel – un ton intens care implică mai multă personalitate și încredere decât bejul.

Se recomandă folosirea acestor culori moderat. Niciodată să nu combini două culori puternice sau două culori mai slabe ca nuanță. Este important ceea ce dorești să transmiți, în funcție și de locul de munca pentru care ai aplicat.

Pe lângă culorile pe care le alegi, trebuie să ai hainele curate și călcate. Indiferent că ne place sau nu, hainele ne reprezintă si la un interviu de angajare acest aspect este foarte important.