Fiind coordonata de Comisia Europeana, aceasta retea acoperă toate statele europene, are o rețea mare de parteneri, inclusiv institutii publice și este în continua dezvoltare.

Obiectivele principale ale EURES sunt:

  • informarea si oferirea de sfaturi persoanelor, in ceea ce priveste oportunitatile de a lucra in Europa cat si despre conditiile de munca si de trai din spatiul european
  • suportul angajatorilor care doresc sa recruteze lucratori din alte tari europene.

Portalul de joburi al retelei oferă informatii despre locurile de muncă disponibile existente in toate tarile din Europa, va da posibilitatea să va creati un cont, sa va intocmiti un CV și va da accesul la informatii in ceea ce priveste condițiile sociale, nivelul de trai și de muncă în întreaga Europa. Portalul are si propria aplicație smartphone.

Dacă aveți nevoie de asistență cu crearea unui cont, construirea unui CV sau căutarea posturilor vacante, exista 850 reprezentanti EURES in toate tarile europene, care va pot ajuta in timp real prin intermediul chat-ul live, e-mail, telefon sau Skype.

Cum ne poate fi de folos Eures?

Serviciile pe care le ofera aceasta retea sunt la dispozitia tuturor persoanelor care isi cauta un loc de munca in Europa, acestia va vor oferi suport pe tot parcursul angajarii cat si a contractului de munca.

Serviciile europene pentru angajare abordează fiecare aspect cu privire la traiul și munca în străinătate, de la indrumarea în carieră, revizuirea și traducerea CV-ului, analiza ofertelor și facilitarea apelurilor video pentru interviuri, pana la a furniza informații privind piața europeană a muncii, oferind consiliere juridică și de securitate socială, de organizarea targurilor de joburi și consilierea cu privire la oportunitățile de formare, invatarea limbii și oportunități de finanțare.

În concluzie, iata ce cuprind serviciile oferite:

  • Portalul de joburi EURES gazduieste mai mult de un milion de locuri de muncă vacante din întreaga Europă, aproape la fel de multe CV-uri și mii de angajatori înregistrati.
  • Acesta vă oferă instrumente pentru:
  • A crea un profil, permițându-vă să etichetați sectoare sau țări interesante și a primi notificări prin e-mail despre locurile de muncă vacante relevante;
  • A construi și a menține un CV in una sau mai multe limbi și sa il incarcati on-line, asa ca este vizibil pentru miile de angajatori înregistrați pe portal;
  • Căutați informații despre viața și munca în țara aleasa de dumneavoastră;

Aceste servicii va pot ajuta sa intrati in legatura cu alte persoane care cauta un loc de muncă și apoi sa faceti schimb de experienta cu privire la modul de trai și la felul muncii în tara aleasa.

Consilierii EURES pot:

  • Recomanda oportunități interesante pe baza profilului dvs. și chiar vor încerca să potrivească profilul dv cu cerintele unui angajator adecvat dintr-o alta țară europeana;
  • Va ajuta cu aplicarea la un job si cu transmiterea CV-ului catre posibilii angajatori;
  • Vi se vor oferi toate amanuntele necesare cu privire la cultura tarii respective, modul de trai și de lucru din țara unde ati ales sa munciti; Daca doriti sa va relocati, Vă ajuta să începeți în noua țară prin furnizarea de informații cu privire la cazare, securitate socială și impozite, precum și cu privire la școli și asistență medicală pentru familia ta, dacă este cazul.

In final, trebuie sa stiti ca serviciile pe care le ofera aceasta retea, sunt gratuite.