Ce trebuie sa faci, cu toate acestea, daca dupa finalizarea studiilor decizi ca nu doresti sa predai copiilor sau ai ajuns la concluzia asta dupa ce ai petrecut ceva timp predand? Sau ce faci daca nu poti obtine un loc de munca intr-o scoala sau ai fost disponibilizat? Din fericire, formarea pe care o primesti urmand o scoala in domeniul educatiei, te poate pregati si pentru alte cariere.

Bibliotecar

Bibliotecarii aleg materialele pentru librariile publice, de drept si de afaceri, precum si pentru centrele scolare. Apoi, instruiesc oamenii sa foloseasca in mod eficient aceste resurse. In general, bibliotecarii au nevoie de un master in Biblioteconomie. O traiectorie naturala pentru o persoana cu o diploma in educatie este de a se specializa in presa scolara, deoarece unele orase impun caspecialistii media scolari sa fie, de asemenea, profesori certificati.

Scriitor sau editor

Scriitorii produc materiale pentru presa scrisa si mediul online, in timp editorii selecteaza materialul care va fi publicat. Pentru a fi un scriitor trebuie sa te exprimi bine verbal. Editorii trebuie sa fie capabili sa ii ghideze pe altii. Iti poti utiliza aptitudinile pe care le ai ca educator instruit pentru a reusi in oricare dintre aceste ocupatii.
Daca esti capabil sa transmiti informatii complexe si creativ, poti lua in calcul aceste posibile joburi. Daca ai experienta intr-o anumita materie, de exemplu, stiinta sau istorie, te poti specializa in aceste materii.

Manager

Managerii ii supravegheaza pe ceilalti angajati intr-o varietate de ocupatii. Nu toata lumea este facuta pentru aceasta cariera, dar cei care sunt trebuie sa fie buni in evaluarea performantelor, oferirea de feedback constructiv, stabilirea prioritatilor, luarea deciziilor si puterea de a spune „nu” atunci cand este necesar. Urmand studii in domeniul educatiei vei fi antrenat sa faci toate aceste lucruri.

Consilier scolar

Consilierii scolari asista elevii in orice tip de probleme legate de scoala pe care le au. Aceasta includ alegerea unei facultati , dificultati academice si probleme sociale. O diploma de licenta in domeniul educatiei, in special daca este urmata de un stagiu intr-o scoala, iti va oferi o sansa in plus pentru a ocupa un astfel de job. De asemenea va trebui sa detii o diploma de master in consiliere scolara.

Coordonator de instruire

Coordonatorii de instruire dezvolta curricula pentru sistemele scolare. Ei ajuta cadrele didactice sa dezvolte noi strategii si tehnici. Aceasta cariera este buna pentru cineva care vrea sa continue sa aiba un impact in educatia copiilor, insa prefera sa nu mai aiba contact direct cu ei in sala de clasa.

Alfabetizarea adultilor

Este posibil sa descoperi ca nu doresti sa predai copiilor, dar asta nu inseamna neaparat ca nu doresti sa continui sa fii un educator. Adultii au, de asemenea nevoie, de educatori calificati care sa-i invete citirea de baza, scrierea si alte competente de baza. Cerintele de licentiere pentru alfabetizarea adultilor variaza in functie de facultate. Joburile cer minim, o diploma de licenta in educatie. Multi angajatori prefera sa angajeze candidati cu experienta.