De fapt, cred ca se pune supra-accent pe importanta CV-ului. Candidatii petrec ore intregi in crearea, modificarea sau rescrierea lor. Credem ca atitudinea pe care o ai in fata persoanei cu o anumita putere de angajare, ar trebui sa fie prima ta prioritate. 

Dupa interviu, trimite-i angajatorului un email de multumire, examinand principalele puncte ale interviului cu privire la provocarile si oportunitatile cu care se confrunta compania si modul in care poti ajuta firma sa abordeze aceste probleme. Scrisoarea pe care o scrii dupa interviu este un document mai important. Dar sa revenim la CV. Din experienta noastra, cei mai multi angajatori, se uita cu atentie pe CV, chiar inainte de interviu. Daca ati raspuns la un anunt de locuri de munca, CV-ul a fost, probabil, pus la gramada de cele care corespund caietului de sarcini.
Un CV nu poate fi perfect sau definitiv; este un document de lucru, un instrument flexibil, care evolueaza. Ar trebui sa fie intotdeauna in scris pentru o anumita organizatie sau un anumit loc de munca, astfel incat continutul sa se adapteze, pentru a oferi angajatorului ceea ce vrea sa auda (ceea ce a cerut in fisa postului). Realizeaza un CV simplu si usor de gasit informatiile de care au nevoie. Acestea fiind spuse, ar trebui sa aveti intotdeauna unul gata.
Adauga in CV-ul tau informatii utile. Numeste oamenii pe care ii cunosti sau pentru care ai lucrat. Daca ai lucrat pentru o asociatie comerciala, ai publicat articole sau intreprins discursuri publice, mentioneaza-le. Sau, daca studiezi pentru unele calificari extra-curriculare, neobisnuite sau interesante, mentioneaza-le, de asemenea.

Rubrica de interese si hobby-uri din CV-ul tau

Nu adauga mersul pe bicicleta, mersul pe jos sau teatrul ca hobby-uri. Desi toate aceste activitati sunt demne si, fara indoiala, placute, acestea nu creioneaza o imagine interesanta despre tine. Esti pe cale sa mergi la un interviu, nu la o intalnire. Iar recrutorii, stiu ca fotbalul pe care il practici, nu reflecta intr-adevar abilitatile tale de conducere sau nu iti antreneaza creativitatea.

Sa detaliezi interesele si activitati extra-curriculare este intotdeauna un pic jenant.

Dar, CV-ul tau va fi, probabil, citit de catre persoanele care nu vor avea nici o alta perspectiva asupra personalitatii tale, aptitudinilor sau potentialului, decat ceea ce tu le oferi prin CV-ul tau.
Iti recomandam sa enumeri numai acele activitati care sunt direct legate de locul de munca. Totusi, retine ca multi angajatori "scaneaza" CV-uri pentru interese mai solide ca dovada a creativitatii, personalitatii si entuziasmului.

O lista interesanta de preocupari in timpul liber, conteaza mult, mai ales daca ai lipsa de experienta sau calificari care lipsesc.
Partea de interese este esentiala pentru realizarea unui CV. Unii angajatori apreciaza activitatile extra-curriculare mai mult decat altii, insa multe companii, in special cele orientate spre client, cauta candidati cat mai diversi posibil.
La urma urmei, V-ul din CV vine de la "vitae" - "viata" - iar sectiunea de interese si hobby-uri, este oportunitatea ideala de a dovedi ca ai o viata interesanta.
O gama larga de interese intotdeauna arata bine, deoarece angajatorul va dori sa vada ca potentialul angajat se poate adapta in diferite medii cu usurinta.

In meserii cum ar fi contabilitate, consultanta sau drept, importanta relatiilor cu clientii inseamna ca angajatorii sunt dornici de a gasi candidati cu o gama larga de interese.
Exista anunturi pentru locuri de munca in care se specifica o serie de trasaturi dorite, astfel incat poti potrivi interesele si hobby-urile tale acelui job.

Daca, de exemplu, aplici pentru o pozitie de stagiar management, interesele tale ar trebui sa arate abilitatile interpersonale si de conducere.
Ar trebui sa minti? Bineinteles ca nu, insa exista modalitati mai bine de a prezenta interesele tale. De exemplu, o pasiune pentru, sa zicem, literatura franceza din secolul al 19-lea suna mult mai pozitiv decat clasica formulare "interes pentru citit".